Шевчук: В мене не вийшло еротики з владою

10 лютого 2012, 17:15

Лідер російського рок-гурту "ДДТ" Юрій Шевчук розповів про свої взаємини із владою та про те, чому він підтримав народний протест росіян проти кандидата у президенти Володмира Путіна.

Як пише портал "Delo.ua", ім'я Шевчука фігурує на сайті, де йде голосування за тих, кого люди хочуть бачити у президентах Росії. Рокер вже має 9 тисяч голосів.

"Ну, 9000! Це я міг би бути президентом князівства Монако або якогось маленького села. Влаштувати там анархію, відгородитися, поставити кулемети і жити вільно", - розсміявся музикант.

"З владою у мене за все моє життя еротики якось і не вийшло. Що при Радянському Союзі, при комуністах, що при Єльцині", - поділився Шевчук.

До речі, у виборах Єльцина лідер "ДДТ" не брав участі, бо вже тоді прагнув чесних виборів.

 

Свою сьогоднішню позицію в Росії, як протестує, Шевчук визначає по-своєму.

"Я не перебуваю в жодній партії, хоча мене намагаються приколоти, як метелика, то до цього прапору, до того. Але в мені немає цього вогню, який все спалює: я не неофіт жодної політичної ідеї, жодної партійної движухи", - наголосив рокер.

А свій вибір підтримати протест проти Путіна Шевчук пояснив наступним чином:

"Все почалося у вересні, коли Володя сказав Дімі, як у тому анекдоті: "А тепер, давай, я зверху". Нас не запитали, нікого не спитали взагалі. Ось від цього народ опух і всі вийшли на вулицю. Бо набридло. Тому що ми всі люди і вважаємо, що з нами повинні рахуватися".

До слова, торік російський прем’єр Володимир Путін не запросив Юрія Шевчука на зустріч із митцями. А ще два роки тому Путін взагалі не знав, хто такий Шевчук.

Фото "Комсомольской правды"

IDEALMEDIA