Елтон Джон: Я лише дивом не заразився ВІЛ

16 липня 2012, 13:55

Британський співак Елтон Джон упевнений, що зараз би його вже не було серед живих, якби страшна смерть від СНІДу близького друга не змусила взятися за розум.

65-річний артист називає дивом те, що не заразився смертельною недугою, хоча й нехтував презервативами.

Про це пише "Contact Music".

Готуючись до виходу своєї книги "Любов це ліки: Про життя, втрати та кінець СНІДу", сер Елтон згадує людину, яка змінила його життя та допомогла врятувати мільйони інших – Райана Уайта, життя якого забрав СНІД.


"Мені дуже соромно, що я не робив більше для подолання СНІДу тоді, коли поряд помирали мої друзі, включаючи Райана. У мене просто не було сили чи тверезості, аби щось із цим зробити", - картається артист.

Елтон Джон лише дивом не заразився ВІЛ через незахищений секс

"Я ходив на похорони, я плакав, я сумував, іноді тижнями. І моя поведінка ставала гіршою, я спав наліво й направо без захисту, і це маленьке диво, що я сам так і не заразився ВІЛ", - зізнається він.

Свого померлого друга сер Елтон називає справжнім героєм та щирим християнином, бо він беззаперечно вибачав тих, хто змушував його страждати.

"Але коли Райан помер у квітні 1990-го в віці 18 років, я не знав, як говорити з кимось, якщо ніс у мене не був повний кокаїну, а шлунок – алкоголю. Після його похорону я повернувся до Лондону і замкнувся вдома, це стало моєю звичкою", - згадує співак.

Найтяжчим у його житті, згадує Елтон Джон, став момент, коли він побачив по телевізору Райанів похорон, і себе самого.

"Моє волосся було білим, моя шкіра – блідою. Я був брезклий та пересичений. Я виглядав втомленим, хворим та зламаним. Я виглядав жахливо. Це було майже нестерпно. Я був змучений залежністю, я повністю втратив контроль. Я виглядав, якщо щиро, як Елвіс Преслі, який грає на роялі", - розповідає сер Елтон.

Тієї миті співак усвідомив, що він не має вибору і мусить змінитися, інакше на нього чекає смерть.

Нагадаємо, крім алкогольної та наркозалежності співак страждав ще й на булімію. Видряпатися з пастки наркотиків артист свого часу допоміг молодшому колезі, Емінему.

Як відомо, кошти, що надійдуть від продажу книги, Елтон Джон пообіцяв передати до фонду з боротьби зі СНІДом, який сам і заснував.

Фото АР з сайту "The Guardian"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів