Собчак не повернули півтора мільйона євро

27 липня 2012, 11:00

Басманний суд Москви відмовився зобов'язати слідчих повернути телеведучій Ксенії Собчак вилучені у неї під час обшуку гроші.

Таким чином, суддя відмовилася задовольнити скаргу Собчак, яка оскаржувала "вилучення та утримання при проведенні обшуку паспорта і грошових коштів".

Про це пише "РИА Новости".

Адвокат Ксенії зазначив, що має намір оскаржити рішення у вищій інстанції.


Слухання цієї справи пройшли без Собчак і прокурора, які просили розглянути скаргу за їх відсутності.

"Беззаконня лежить на поверхні. Не було жодного права вилучати гроші в квартирі", - заявив в ході засідання в четвер адвокат Генрі Рєзник.

Він додав, що дані слідчі дії не були навіть належним чином обґрунтовані і правоохоронці не дали чіткого пояснення, чому відбулося вилучення.

Цікаво, що Собчак не є ані підозрюваною, ані обвинувачуваною у справі про заворушення, та й з будь-якого іншого звинувачення, за яким дозволяється вилучати майно.

"Це вилучення завдає їй прямий майновий збиток", - сказав інший представник Ксенії Олексій Макаров.

У свою чергу слідчий Константинов виступав проти повернення грошей.

За його словами, за адресою, де проводився обшук, проживали як Собчак, так і Ілля Яшин. І всі предмети були вилучені для того, щоб, як це належить за законом, оглянути їх у кабінеті слідчого.

"Якби вона обґрунтувала, що ці кошти отримані звідти-то і звідти-то. Але вона цього не зробила", - сказав слідчий.

"Басманний суд постановив, що дії слідства законні, мають право долучати до справи все, що вважають за потрібне... Взагалі функція суду - розглянути претензії сторін. А підстава "слідчий прав тому, що він слідчий" - це що?... Наступна інстанція Мосміськсуд" , - написала сама Собчак у своєму Twitter.

Стоп-кадр з відео "Первого канала" з сайту Собчак

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів