В Одесі з’явиться пам’ятник Стіву Джобсу

27 липня 2012, 14:36

Мерія Одеси дозволила встановити на одній з вулиць міста скульптуру, що увічнить пам'ять засновника корпорації "Apple" Стіва Джобса.

З такою ідеєю до адміністрації звернулися студенти і ректорат одеської академії технічного регулювання та якості, повідомляє сайт мерії.

Глава історико-топонімічної комісії міста, віце-мер Олена Павлова назвала ідею студентів "дуже актуальною, свіжою і своєчасною".

Як повідомляє "Думская.net", скульптурна композиція під назвою "Спасибі, Стів!" вже готова. Її автором є одеський скульптор Кирило Максименко, який спеціалізується на створенні предметів мистецтва з деталей автомобілів та інших металевих конструкцій.


Як очікується, двометровий пам'ятник Джобсу встановлять перед фасадом студентського гуртожитку по вулиці Новосельського, 74/76.

Скульптура представляє собою розкриту п'ятірню з наскрізним отвором у центрі. З одного боку отвір виглядає як логотип компанії "Apple" - надкушене яблуко, з іншого - має обриси серця.

Максименко розповів, що створити пам'ятник Джобсу йому запропонував друг.

"Я подивився усі відео зі Стівом і звернув увагу на те, що він багато жестикулював. За допомогою цих жестів він і контактував з людьми", - пояснив скульптор.

Нагадаємо, Стів Джобс помер 5-го жовтня 2011-го від раку підшлункової залози. Йому було 56 років.

Фото "Думская.net"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів