Мадонна протестує проти вироку "Pussy Riot"

20 серпня 2012, 15:16

Американська поп-діва Мадонна виступила із заявою з приводу обвинувального вироку трьом учасницям російського панк-гурту "Pussy Riot".

Про це 18-го серпня співачка написала на своєму офіційному сайті.

"Я протестую проти звинувачення і вироку "Pussy Riot", за яким вони засуджені на два роки виправної колонії за 40-секундний виступ, у якому вони висловили свої політичні погляди", - йдеться у заяві Мадонни.

"Навіть якщо у когось може викликати питання місце проведення цього виступу або така форма самовираження, вирок занадто жорстокий і, по суті, нелюдський", - пише співачка.


"Я закликаю усіх, кому дорога свобода, засудити це несправедливе покарання. Я закликаю артистів всього світу висловитися проти цієї пародії на правосуддя. Вони провели достатньо часу у в'язниці. Я закликаю усіх в Росії звільнити "Pussy Riot", - звертається Мадонна.

Нагадаємо, 17-го серпня учасниць "Pussy Riot" Катерину Самуцевіч, Марію Альохіну і Надію Толоконнікову засудили до двох років колонії загального режиму за звинуваченням у хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті.

Як відомо, приводом для висунення звинувачень став перформанс, який Pussy Riot влаштували в храмі Христа Спасителя в лютому 2012-го року.

На підтримку панк-групи, окрім Мадонни, виступили Стінг, "Red Hot Chili Peppers", Бьорк, Патті Сміт та інші.

А український рух "Femen" спилили хрест у центрі Києва на знак підтримки "Pussy Riot".

Фото з офіційного сайту Мадонни

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів