Дружина Льовочкіна відмовилася від Венеціанської бієнале

6 грудня 2012, 15:47

Дружина голови адміністрації президента Сергія Льовочкіна, художниця Зінаїда Ліхачова відмовилась від участі у 55-ій міжнародній Венеціанській бієнале.

Про це вона написала у своїй офіційній заяві на сторінці у Facebook.

"Я відмовляюся від участі у 55-ій міжнародній Венеціанській бієнале, у складі художників українського павільйону, до участі в якій був відібраний мій проект", - написала Ліхачова.

Художниця, до речі, мала представляти Україну разом з двома харківськими художниками - Миколою Рідним і Гамлетом Зіньковським, а також київською художницею Жанною Кадировою.


Ліхачова відмовилася від участі у найвідомішій бієнале

Як нагадує Ліхачова у своїй заяві, організація виставки українського павільйону на Венеціанській бієнале частково фінансується з державного бюджету.

"У такий спосіб держава підтримує художників, що представляють її ім’я на міжнародному подіумі та підвищують престиж українського мистецтва. І це, безперечно, правильно. Я хочу, щоб цією підтримкою скористалися талановиті художники, які дійсно її потребують", - додала дружина Льовочкіна.

"На щастя, талановитих художників в Україні багато, і я переконана, що вони зможуть достойно представити нашу країну", - заявила Ліхачова.

Нагадаємо, Венеціанська бієнале 2013-го року стартує 1-го червня. Україна на ній представить проект "Енциклопедична башта" – уявний музей головних винаходів людства.

Фото з Facebook Ліхачової

Докладніше читайте на сайті "Українська правда. ЖИТТЯ".

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів