Стросс-Кан заплатив покоївці $1,5 мільйона

21 січня 2013, 13:45

Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан виплатив покоївці Нафіссату Діалло компенсацію у розмірі 1,5 мільйона доларів.

За ці гроші жінка має відмовитися від звинувачення у спробі зґвалтування.

Про це повідомила французька газета "Le Journal du Dimanche", пише "Lenta.ru".

За даними газети, саме про таку суму йшлося в угоді, відповідно до якої Діалло відмовлялася від цивільного позову проти Стросс-Кана. При цьому близько 30 відсотків від вартості компенсації жінка виплатить своїм адвокатам.


Стросс-Кан відкупився від покоївки

Умови врегулювання, досягнутого у грудні 2012-го року, не були оприлюднені. Проте раніше йшлося про суму у 6 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у 2011-му році Діалло звинуватила Стросс-Кана в спробі зґвалтування, після чого проти політика була порушена кримінальна справа.

Глава МВФ не визнав своєї провини, однак був змушений залишити свій пост на тлі розпочатого міжнародного скандалу. Пізніше справа була закрита через недовіру слідства до Діалло.

Після закриття кримінальної справи адвокати Діалло подали до суду цивільний позов з вимогою матеріальної компенсації. У свою чергу, Стросс-Кан подав до суду на покоївку, звинувативши її у руйнуванні його політичної кар'єри.

Фото Reuters з сайту "RFI English"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів