Прокаєва у Лаврі працює з високим мистецтвом

14 лютого 2013, 14:12

Влада Литовченко-Прокаєва є позаштатним радником гендиректора заповідника Києво-Печерська Лавра.

Про це йдеться у відповіді прес-служби заповідника на запит "Української правди".

У прес-службі нагадали, що Прокаєва була звільнена з посади заступника гендиректора з міжнародного співробітництва 18-го грудня 2012-го року.

"Разом з тим вона є радником генерального директора на громадських засадах (поза штатом, на безоплатній основі) і займається реалізацією низки програм розвитку НКПІКЗ", - сказано у відповіді.


Зокрема, Прокаєва займається проектом "Вівтар Націй. Лаврський фрагмент" української художниці Оксани Мась, який було обрано для презентації мистецтва України на 54-й Бієнналє у Венеції в 201-му році.

Важко повірити, що Влада працює на безоплатній основі

Ще колишня модель допомагає реалізувати культурно-мистецький проект Міжнародний фестиваль духовної музики "Лавра музична".

Крім того, вона займається комплексною програмою інформатизації Києво-Печерського заповідника, що передбачає надання доступу до безпровідного Інтернету.

Серед проектів екс-моделі також забезпечення участі експонатів заповідника у виставці православних ікон, присвяченій 1025-літтю Хрещення Київської Русі.

"Крім того, Литовченко активно займається залученням інвесторів до реалізації пріоритетних завдань НКПІКЗ на 2013-й рік. Зокрема, йдеться про регенерацію Митрополичого саду; відновлення північного і південного фасадів Троїцької надбрамної церкви; реставрацію та пристосування підземних споруд та винних погребів; реставрацією церкви Спаса на Берестові та консервацію живопису церкви", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 13-го лютого стало відомо, що, попри звільнення, Прокаєва залишилася у Лаврі. Вона зайняла кабінет звільненої заступниці гендиректора.

Фото "Дусі"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів