Пугачову і Земфіру визнали найвпливовішими

4 березня 2013, 12:07

Російські співачки Алла Пугачова і Земфіра стали найвпливовішими жінками шоу-бізнесу.

У понеділок було оприлюднено рейтинг найвпливовіших жінок Росії за версією радіостанція "Ехо Москви", інформагентства РИА Новости, "Интерфакс" і журнала "Огонек".

У список за 2012 увійшли жінки, які або впливають на прийняття рішень у сфері політики чи бізнесу, займаючи високі посади, або в силу своєї професійної чи громадської діяльності визначають настрої людей або є прикладом для наслідування.


Несподіваними виявилися підсумки підрахунку голосів за найвпливовіших персон в сфері культури, пише "Экспресс-газета".

Пугачова очолила рейтинг найвпливовіших жінок російського щоу-бізнесу

Навряд чи на російській естраді знайдеться інші дві настільки різні і протилежні за всіма статтями виконавиці, як Алла Пугачова і Земфіра. Однак у рейтингу найвпливовіших жінок серед діячів культури Примадонна і рок-ікона 2000-х опинилися по сусідству.

Алла Пугачова очолила п'ятірку в сфері культур. Друге місце серед жінок у шоу-бізнесі посіла балерина Майя Плісецька.

Третьою експерти назвали Земфіру. Четверта сходинка дісталася художньому керівнику театру "Современник" Галині Волчек. Замикає п'ятірку письменниця Людмила Уліцька.

Земфіра у квітні заспіває для киян

Другий рік поспіль топ-100 найвпливовіших жінок Росії очолила голова Ради Федерації Валентина Матвієнко.

Друге місце посіла віце-прем'єр з соціальних питань Ольга Голодец, вперше потрапила в список, а третє місце зберегла прес-секретар прем'єр-міністра Дмитра Медведєва Наталія Тімакова.

Алла Пугачова у загальному рейтингу знаходиться на п'ятій сходинці, тоді як у 2011-му році співачка займала другу сходинку.

До складу експертної групи, яка виставляла оцінки за 20-бальною шкалою, увійшли 43 людини. Серед них - голова Держдуми Сергій Наришкін, віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович, головний редактор газети «Московської Комсомолець" Павло Гусєв, гендиректор ВД "Комсомольская правда" Володимир Сунгоркін, главред "Російської газети" Владислав Фронін.

А також представники всіх думських фракцій: віце-спікер Держдуми від "Єдиної Росії" Сергій Железняк, лідер партії КПРФ Геннадій Зюганов, керівник фракції ЛДПР Володимир Жириновський і лідер "Справедливої ​​Росії" Сергій Миронов.

Фото "Экспресс-газеты" та з сайту Земфіри

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів