Мадонна продає мистецтво заради жіночої освіти

4 квітня 2013, 16:37

Американська співачка Мадонна вирішила продати свою картину пензля Фернана Леже, а отримані гроші направити на підтримку освіти для дівчаток.

Артистка прийняла рішення розпрощатися з полотном "Три жінки за червоним столом", яке належить їй більше 20 років, пише "The Guardian".

Картина буде виставлена ​​на продаж 7-го травня аукціонним будинком Sotheby's. Очікується, що робота Фернана Леже принесе від 5 до 7 мільйонів доларів.

Виручені кошти будуть передані благодійному фонду Мадонни "Промінь світла". За словами співачки, вона хоче "продати щось цінне заради чогось безцінного".


Фрагмент полотна «Три жінки за червоним столом», яке належало Мадонні більше 20 років

"Я виставлю на аукціон картину під назвою "Три жінки" Фернана Леже і пожертвую всі доходи на підтримку освітніх проектів для дівчаток в Афганістані, Пакистані та інших країнах, де жіноча освіта є рідкісною, або її немає взагалі", - зауважила поп-співачка.

"Я не можу прийняти світ, де жінок чи дівчат ранять, стріляють в них або вбивають за те, що вони ходять до школи чи викладають у школах для дівчат. У нас немає часу спочивати на лаврах", - додала Мадонна.

Картина "Три жінки за червоним столом" була написана французьким художником-абстракціоністом Фернаном Леже в 1921-му році. Мадонна купила полотно на аукціоні Sotheby's у 1990-му році.

Фото Sotheby's з сайту "The Guardian"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів