Басисту "Bloodhound Gang" заборонили з'являтися в Україні

7 серпня 2013, 10:05

Служба безпеки України заборонила музиканту американського гурту "Bloodhound Gang" Джареду Хенегану в'їзд в Україну.

Скандальний басист немає права з'являтися в країні найближчі п'ять років за осквернення національних символів, повідомляє "Інтефракс".

"В інтересах гарантування безпеки України, керуючись статтею 13 закону України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду на територію України терміном на п’ять років громадянину США Джареду Хенегану", - повідомили в прес-центрі СБУ у вівторок увечері.

Як відомо, гурт "Bloodhound Gang" розпочав тур країнами СНД з України. Пізніше в Інтернеті з'явилося відео, на якому видно, як під час концерту в Києві 30-го липня артист поливав сечею сцену, при цьому прицілюючись на синьо-жовтий прапор України, який був на сцені.


Басисту гурту "Bloodhound Gang" Джареду Хенегану заборонили приїзджати до України

А в одеському клубі "Ібіца" 41-річний бас-гітарист гурту "Bloodhound Gang" використав прапор Росії як туалетний папір. Спаплюжений прапор він кинув у натовп, де його підхопив один із фанатів.

Печерське райуправління міліції Києва відкрило кримінальне провадження з кваліфікацією за ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами України) та ч. 1 ст. 296 (хуліганство). А Головне управління МВС в Одеській області внесло матеріали справи до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

До слова, днями гурт "Bloodhound Gang" не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краю в Росії, хоча й виплатили гонорар.

В аеропорту Анапи, звідки вони відлітали, їх закидали помідорами й тухлими яйцями, козаки влаштували розборки з музикантами й намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів.

Фото voiceofrussia.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів