Джексон помер банкрутом

13 серпня 2013, 17:41

Покійний король поп-музики Майкл Джексон на момент смерті був банкрутом та мав багатомільйонні борги.

Нові подробиці про фінансові проблеми Майкла спливли під час розгляду позову сім'ї Джексона до компанії-організатору його останнього гастрольного туру "AEG Live", пише "The Los Angeles".

Про борги поп-короля стало відомо одразу після його смерті в червні 2009-го року. Тоді з'ясувалося, що Джексон, незважаючи на щорічний дохід в мільйони доларів, витрачав більше, ніж заробляв.

Зокрема, йому доводилося платити 30 мільйонів доларів на рік за кредитами.


І от банкрутство Майкла знову почали обговорювати в суді. Експерт, найнятий захистом відповідача, зробив детальний аналіз фінансового стану Джексона, розповівши присяжним, що поп-король витрачав гроші на благодійні пожертвування, подарунки, подорожі, твори мистецтва та меблі.

"Він витратив багато грошей на ювелірні вироби", - зазначив речник.

Джексон залишив після себе купу боргів

Величезному відтоку доходів сприяло і ранчо "Neverland" з штатом обслуговуючого персоналу, зоопарком і міні-залізницею, по якій курсував екскурсійний потяг.

У 2009-му році, коли поп-король помер, найбільшим витратою стали платежі за кредитами . Відсотки по них виросли за ці роки з 7% до 16,8%.

Ще в 1993-му році Джексон заборгував за кредитами 30 мілйонів доларів. До 1998-го ця цифра зросла до 140 мільйонів.

З червня 2001-го року до червня 2009-го року борги Джексона зросли приблизно на 170 мільйонів доларів. Коли він помер, то залишився винним від 400 до 500 мільйонів доларів.

Показання аудитора можуть стати ключовими для визначення збитку, який, на думку сім'ї поп-короля, їй завдала компанія "AEG Live". Нагадаємо, Джексони звинувачують компанію в халатності при наймі кардіолога Конрада Мюррея.

Відповідач намагається переконати присяжних, що компанія не наймала доктора Мюррея, а його знайшов сам Джексон. Крім того, в суді представлені свідчення, що ще до укладення контракту з AEG Live співак зловживав лікарськими препаратами.

Фото Reuters з сайту interaksyon.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів