Засновники "Dolce&Gabbana" отримали по 18 місяців в'язниці

1 травня 2014, 10:23

Модельєри Доменіко Дольче і Стефано Габбано програли апеляцію й були засуджені до 18 місяців в'язниці кожен.

30-го квітня Апеляційний суд Італії визнав засновників модного дому "Dolce&Gabbana" у приховуванні сотень мільйонів євро від податкової, повідомляє "Reuters".

Незважаючи на те, що дизайнери знову програли суд, вони все ж таки отримали деяку вигоду. Зокрема, суддя пом'якшив вирок й скоротив термін ув'язнення на 2 місяці у порівнянні з минулим рішенням суду. Тож тепер Доменіко і Стефано отримали по 18 місяців в'язниці кожен з відстрочкою виконання покарання.

Окрім цього модельєри мають заплатити штраф, який може досягти 10 мільйонів євро.


Згідно з рішенням суду, вирок пом'якшено у зв'язку із закінченням терміну давності по низці пунктів справи.

Однак адвокат "Dolce&Gabbana" вже заявив, що збирається оскаржувати й цей вердикт.

"Dolce&Gabbana" програли апеляцію

"Я втратив дар мови. Ми всі в шоці. Це рішення не можна пояснити, і ми будемо його оскаржувати" ,- сказав захисник після суду.

Як відомо, у червні 2013-го року суд нижчої інстанції призначив Дольче і Габбані покарання у вигляді 20 місяців в'язниці кожному з відстрочкою виконання і штраф у розмірі до 10 мільйонів євро за ухилення від сплати податків.

Розслідування фінансових зловживань кутюр'є почалося в 2008-му році, коли влада Італії активізували боротьбу з ухиленням від сплати податків.

У 2010 році засновників "Dolce&Gabbana" намагалися притягти до відповідальності за ухилення від сплати податків і шахрайство. Дизайнерів звинуватили у використанні зареєстрованої в Люксембурзі компанії для ухилення від податку на авторські відрахування.

За оцінкою прокуратури, Дольче і Габбана не заплатили податки з 1,4 мільярда доларів , отриманих у вигляді роялті.

Перед судом кутюр'є постали в 2011-му році, але тоді були визнані невинними. Згодом Верховний суд Італії переглянув рішення Міланського суду: було встановлено, що дизайнери можуть бути притягнуті до відповідальності за несплату податків, а от звинувачення в шахрайстві з них зняли.

На знак протесту Дольче і Габбана у 2013-му році закрили низку магазинів у Мілані.

Фото з Instagram "Dolce&Gabbana"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів