Дочка Кобейна: Мені не надто подобається "Nirvana"

9 квітня 2015, 18:58

Єдина донька покійного лідера рок-гурту "Nirvana" Курта Кобейна, 22-річна Френсіс Бін Кобейн розповіла, у чому вона на нього схожа та як ставиться до його музики.

Дівчина вважає, що його жахливе самогубство, яке зробило її напівсиротою, стало "жертвою", якої вимагав від артиста світ.

Френсіс дала відверте інтерв’ю журналові "Rolling Stone".

"Курт дійшов до тієї межі, коли врешті мусив пожертвувати кожну крихту того, ким він був, своїй творчості, бо світ вимагав цього від нього. Гадаю, це було одним із головних тригерів, чому він відчув, що не хоче бути тут, і що всі без нього стануть щасливіші", - сказала дівчина.


"…Насправді якби він лишився живий, у мене був би тато. І це був би неймовірний досвід", - зазначила вона.

Говорячи про фільм "Курт Кобейн: Бісів монтаж", у створенні якого Френсіс узяла участь як виконавчий продюсер, дівчина пояснила, що хотіла уникнути романтизації образу Кобейна.

Френсіс Бін Кобейн

Зі слів дочки артиста, він, незважаючи на свою жахливу смерть, став вічно молодою іконою, "Святим Куртом", хоча сам ніколи не прагнув "бути чортовим голосом покоління".

"Як на мене, цей фільм дав багато більш правдивої інформації про мого батька – не просто вигадки, невірно витлумачені, невірно запам'ятовані, перероблені, переказані 10 різними способами. Це були фактичні свідчення про те, ким був мій батько як дитина, як тінейджер, як чоловік, як чоловік своїй дружині, як артист. Розкрито було кожен аспект того, ким він був як людина", - поділилася вона.

Зі слів Френсіс, колеги покійного Кобейна вбачають у ній велику схожість із батьком. Сама вона помічає, що в них схожа манера розмовляти.

Водночас, як зізналася Френсіс, вона не є шанувальницею гурту "Nirvana".

"Мені не надто подобається "Nirvana"… Але "Territorial Pissings"- це, блін, прекрасна пісня. І "Dumb" – я плачу щоразу, як чую цю пісню. Це оголена версія сприйняття Куртом самого себе – себе під наркотиками, не під наркотиками, почуття невідповідності титулу голосу покоління", - поділилася вона.

Нагадаємо, на прем’єрі стрічки про Кобейна його донька возз'єдналася зі своєю матір'ю, удовою рокера Кортні Лав. Вони навіть обійнялися.

Фото з Twitter Френсіс Бін Кобейн

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів