"The Beatles" визнали двічі рекордсменами

13 листопада 2015, 18:24

Гурт "The Beatles" очолив одразу два рейтинги: артист, що продав найбільше пісень, і артист, що продав найбільше альбомів за останні понад півстоліття. А співачка Адель має найпопулярніший альбом у США за останні 57 років.

Американський журнал "Billboard" склав чотири зведених рейтинги: найпопулярніші альбоми, найпопулярніші артисти, найпопулярніші пісні гарячої сотні "Billboard" і найпопулярніші артисти гарячої сотні.

Укладачі зробили списки на основі аналізу своїх чартів за їх 57-річну історію.

Найпопулярнішим альбомом в США виявилася платівка Адель "21", випущена у 2011-му році. Слідом іде альбом з саундтреками до фільму "Звуки музики" (1965-го року), "Thriller" Майкла Джексона (1982), "Fearless" Тейлор Свіфт (2008) та "Born In The USA" Брюса Спрінгстіна (1984).


Адель очолила рейтинг

Гурт "The Beatles" посів перше місце одразу в двох рейтингах: артист, що продав найбільше пісень, і артист, що продав найбільше альбомів. В обох випадках йдеться про територію США.

У списку музикантів, чиї альбоми розійшлися найбільшим тиражем, за "бітлами" слідують "The Rolling Stones", Барбара Стрейзанд, Гарт Брукс і Елтон Джон.

Ліверпульська четвірка навіть через роки посідає перші місця у музичних рейтингах

А в рейтингу найпопулярніших артистів пісенного чарту друге місце у Мадонни, за нею йдуть Елтон Джон, Елвіс Преслі і Марайя Керрі. Джанет Джексон обійшла свого старшого брата Майкла Джексона, посівши сьоме місце - у Майкла лише восьме.

Найуспішнішою піснею в історії свого чарту "Billboard" назвав "The Twist" Чабби Чеккер (1960), а на другому місці "Smooth" Карлоса Сантани і Роба Томаса (1999).

Нагадаємо, днями помер барабанщик Енді Уайт, якого вважали "п'ятим" учасником "The Beatles".

Фото з Facebook та Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів