Ніколас Кейдж повернув Монголії череп

23 грудня 2015, 13:01

Американський актор Ніколас Кейдж повернув Монголії череп тиранозавра, котрий він свого часу придбав за 276 тисяч доларів.

Кінозірка вирішив так вчинити, коли з'ясувалося, що археологічна знахідка насправді була краденою.

Про це пише "US Magazine".

Кейдж купив череп у 2007-му році. Подейкують, він тоді перебив ціну, яку пропонував Леонардо ДіКапріо.


Як запевнив речник Ніколаса "NBC News", під час купівлі їм був наданий сертифікат автентичності. Актор дізнався, що з черепом щось не так, лише коли в 2014-му році до нього звернулися з Міністерства національної безпеки.

Ніколас Кейдж повернув Монголії крадений череп тиранозавра

Розслідування привело до палеонтолога Еріка Прокопі, пов’язаного з чорним ринком доісторичних знахідок. У 2012-му році він визнав себе винним у тому, що нелегально вивіз із пустелі Гобі череп тиранозавра. Зараз науковець відбуває покарання в тюрмі.

Ні Кейджа, ні галерею, що продала йому череп, ні в чому не звинувачують. Але невідомо, чи отримає актор якесь фінансове відшкодування.

Як зазначає видання, Tyrannosaurus bataar, про череп якого йдеться, дуже схожий на свого відомого "родича" Tyrannosaurus rex. Ці велетенські хижаки жили на нашій планеті приблизно 70 мільйонів років тому. Рештки Tyrannosaurus bataar археологам поки що вдалося відшукати лише на території сучасної Монголіїї.

Нагадаємо, Ніколас Кейдж узагалі полюбляє спонтанні екстравагантні покупки. Так кілька років тому він виклав 2 тисячі доларів за ніж для стейків, інкрустований кісткою мамонта.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів