Обама поговорив про гендер, тиск соціуму та форми дружини

15 березня 2016, 10:42

Президент США Барак Обама вважає, що споконвіку дівчата й жінки потерпали від тиску суспільства щодо того, як мають виглядати їхні тіла.

На думку політика, дуже добре, що тепер є такі рольові моделі, як Бейонсе. А у його власних доньок, Малії та Саші – ще й приклад фігуристої мами Мішель.

Про це американський керманич говорив у інтерв’ю "Time".

"…Коли ти – тато двох дочок, ти помічаєш більше. Коли я був малий, то не розумів так багато, чи, може, то просто було частиною того величезного тиску, під яким перебувають молоді жінки, коли йдеться про їхній зовнішній вигляд. І про те, щоби бути гарненькою у певному розумінні. Чи на тобі правильний одяг? Чи правильна в тебе зачіска", - зазначив Обама.


На його думку, афроамериканки історично потерпали від такого тиску навіть більше, ніж інші жінки. Суспільство змушує жунку постійно в собі сумніватися та оцінювати себе за критеріями зовнішності, гадає Барак.

Обама у інтерв'ю похвалив жінчині форми

"Тож ми з Мішель (щодо доньок) завжди цю тему пильнували. І той факт, що в них висока красива мама, у якої є форми, і що тато ці форми високо цінує, гадаю, це дуже допомагає", - сказав він.

Зі слів Обами, завдяки таким рольовим моделям, як співачка Бейонсе та інші поп-зірки, темношкірі, латиноамериканки, сьогоднішня молодь має ширші уявлення про красу, і це дуже правильно.

Американський президент також вважає, що жінки "хронічно недопредставлені" у багатьох галузях та професіях, і це – серйозна проблема.

Нагадаємо, про те, що дівчаткам обов’язково треба вчитися та не зважати на бовдурів, раніше говорила й Мішель Обама. А щоби заохотити молодь до здобуття вищої освіти перша леді навіть читала реп.

Фото з Instagram Мішель Обами

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів