Шарліз Терон: Ми повинні подолати СНІД у наших серцях та головах

19 липня 2016, 16:59

Актриса Шарліз Терон вважає, що людству лише тоді вдасться перемогти СНІД, коли воно покінчить із забобонами, що оточують цю недугу, та дискримінацією.

Кінозірка виступила з промовою на Міжнародній конференції зі СНІД в Дурбані.

Про це пише "People".

"Я гадаю, настав час нам визнати, що відбувається щось жахливо неправильне. Настав час поглянути правді в вічі, на несправедливий світ, у якому ми живемо, на те, що в нас є всі інструменти, потрібні для того, щоби не допустити поширення ВІЛ… запитаймо себе, чому ми ще не перемогли епідемію. Може таке бути, що ми цього не хочемо?", - сказала Терон.


Шарліз Терон із палкою промовою виступила на відкритті конференції

"Справжня причина, чому ми досі не подолали цю епідемію, зводиться до одного простого факту: ми цінуємо чиїсь життя більше, ніж інші. Цінуємо чоловіків більше, ніж жінок. Гетеросексуальне кохання більше, ніж гей-кохання. Білу шкіру більше, ніж чорну шкіру. Багатих більше, ніж бідних. Дорослих більше, ніж підлітків", – зазначила кінозірка.

Як висловилася Шарліз, суспільство ізолює та ігнорує більш вразливих, пригноблених та скривджених, дозволяє їм хворіти, страждати та помирати.

"ВІЛ не просто передається через секс. Він передається через сексизм, расизм, бідність та гомофобію. Якщо ми збираємося покінчити зі СНІД, ми мусимо спершу вилікувати цю недугу в своїх серцях і головах", - підсумувала Терон.

На думку актриси, саме сучасне молодому поколінню, котре руйнує табу та переглядає старі поняття гендеру, орієнтації та расової справедливості, по силах здійснити ці життєво важливі соціальні зміни.

До слова, серед гостей конференції, котра триватиме до 22-го липня, також є співак Елтон Джон та британський принц Гаррі. Нагадаємо, останній днями пройшов перевірку на ВІЛ у прямому ефірі.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів