"Бумбокс" долучився до вистави на підтримку Сенцова, Альохіної та Павленського

27 вересня 2016, 10:10

Гурт "Бумбокс" в особі барабанщика Олександра Люлякіна долучився до створення вистави Білоруського Вільного Театру у рамках кампанії на підтримку політув’язнених у Росії.

Восени цього року Вільний Театр розпочав світові гастролі вистави "Burning Doors", у якій йдеться про активістку Марію Альохіну з панк-гурту "Pussy Riot", художника Петра Павленського та кінорежисера Олега Сенцова.

Учасник "Бумбокса" Олександр Люлякін написав для вистави музику. Йому допомагав британський саунд-дизайнер Ричард Хаммартан.

Люлякін виступив у ролі композитора вистави "Burning Doors"

Світова прем'єра відбулася 23-го серпня в Лестері. Зараз триває турне по містах Великобританії, а також відбудуться прем’єри в Італії та Австралії.


Це друга спільна робота Білоруського Вільного Театру і групи "Бумбокс". Першою у жовтні 2015 року була гучна акція "I'm with the Banned - Staging a Revolution" (Я із забороненими) - концерт солідарності, в якому взяли участь Девід Гілмор, "Pussy Riot", "Brutto", "Бумбокс", Кім Кетрелл, Джеремі Айронс, Вікторія Модеста, Ніл Теннант.

Білоруський Вільний Театр гастролює з виставою про політув'язнених діячів мистецтва

12-го жовтня відбудеться пряма трансляція "Burning Doors" з Манчестера. У суспільній дискусії після показу вистави візьмуть участь відомі діячі культури й громадські діячі України, Росії та Білорусі.

У виставі йдеться зокрема і про учасницю панк-гурту "Pussy Riot" Марію Альохіну

"Дуже важливо те, що ми вирішили спільними зусиллями боротися за звільнення Олега, - сьогодні це першочергове завдання для творчих людей, які усвідомлюють ті загрози, що стоять перед нашими країнами", - зауважив арт-директор БВТ і режисер вистави Микола Халезін.

Протягом прокату вистави в різних країнах також буде розгорнута громадська кампанія за звільнення Олега Сенцова.

12-го жовтня відбудеться пряма трансляція вистави з Манчестера

Фото прес-служби

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів