Лоза не зміг змовчати про "Нобеля" Боба Ділана: Він – містечкове явище

13 жовтня 2016, 17:00

Звістка про те, що цьогорічну Нобелівську премію з літератури отримав американський співак Боб Ділан, не лишила байдужим, зокрема, його російського колегу Юрія Лозу.

Артист, котрий останнім часом полюбив радувати ЗМІ своєю "авторитетною" думкою про західних зірок, і на сей раз не змовчав.

Його цитує "Life.ru".

"Ділан – містечкове американське явище, його твори не грають світові оркестри, його вірші не перекладають. Не вважається світовою літературою. Це американське явище. Назвали його великим і дали йому світову премію. Американці – це вони вважають, що він заслужив світову премію. Якщо американський та великий – то світовий. Що за дурниця така?", - обурився автор хіта про маленький пліт.


На думку Лози, американська пісенна традиція надто молода, щоби вважатися великою.

Юрій Лоза сказав, що думає про Нобелівку Боба Ділана

"Чому світова премія раптом стала містечковою, належати одній Америці? Висоцький в мільйон разів значиміший для нас, ніж Ділан. Свій Висоцький є в Китаї, Японії, Індії, всюди", - зазначив артист.

Нагадаємо, утворилася вже непогана компанія музикантів, котрі чимось не догодили Юрію Лозі. Зокрема це Ексл Роуз, Мік Джаггер з Кітом Річардсом та гурт "Led Zeppelin". Та й до Моцарта з Россіні він має певні претензії.

До слова, Боба Ділана в своєму Twitter привітав із перемогою Святослав Вакарчук.

"Часи змінюються… Вітаю Боба Ділана з Нобелівською премією!", - написав він.

Як відомо, Боб Ділан отримав премію "за продовження великих традицій американської пісні".

Фото з Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів