Зірки сварять Трампа за "туалетний" наказ: Прокиньтеся і захищайте права всіх

24 лютого 2017, 15:51

Чергове "покращення" від адміністрації президента США Дональда Трампа обурило багатьох громадян країни, зокрема зірок.

Ідеться про скасування розпорядження Барака Обами про те, що в американських школах учні-трансгендери мають право ходити до чоловічих або жіночих вбиралень залежно від того, до якої статі вони самі себе відносять.

Як повідомляє "ВВС", днями по школах Америки були розіслані інструкції щодо змін. Пояснюється це тим, що попереднє правило спричиняло "плутанину".

Дональд Трамп узявся за трансгендерів

Проти рішення Трампа, яке є утиском прав трансгендерів, висловилося чимало відомих людей. Зокрема написала, що "розчарована", Джекі Іванко, співачка українського походження, яка виконувала гімн США на інавгурації чинного президента. У неї є сестра-трансгендер.


"Ви зробили мені честь, запросивши співати на вашій інавгурації. Будь ласка, зробіть честь мені та моїй сестрі, зустріньтеся з нами, щоби поговорити про права трансгендерів", - написала вона у Twitter, тегнувши Трампа.

Співачка Бейонсе, котра дуже довго утримувалася від будь-яких коментарів на політичні теми в соцмережах, зробила виняток.

"Учні-представники ЛГБТ мають знати, що ми підтримуємо їх", - написала вона в Facebook, закликавши інтернет-користувачів приєднуватися до акції "100 днів доброти" організації "Gay, Lesbian, & Straight Education Network".

"Я сердита, моє серце крається. Дональде Трамп, час прокинутися та почати захищати права ВСІХ американців. У цій країні КОЖЕН має значення", - написала Шарліз Терон.

"Щойно побачила новину про скасування законів, що захищають трансгендерів. Це не про політику. Це про права людини, і це ненормально", - зазначила в своєму Twitter телеведуча Еллен Дедженерес.

"Наче шкільне життя учнів-трансгендерів і без того часом не буває складним, Дональд Трамп забирає в них права на окремі туалети. Безсердечно", - прокоментував рішення президента зірка "Володаря перснів" Домінік Монаган.

Колишній легкоатлет-олімпієць Брюс Дженнер, а нині транс-ікона Кейтлін Дженнер покликала Дональда Трампа серйозну на розмову.

"У мене послання до президента Трампа, від республіканця республіканцеві. Це - катастрофа. Але ви ще можете її попередити. Ви пообіцяли захищати ЛГБТ-спільноту. Подзвоніть мені", - цитує відеозвернення Кейтлін "The Mirror".

Проти рішення Дональда Трампа передати вирішення питання, які туалети належить відвідувати дітям-трансгендерам, штатам висловилися також актриси Еллен Пейдж, Крістіна Епплгейт, Брі Ларсон, музикант Ланс Басс, режисерка Ава Дюверней.

Як відомо, від самої передвиборчої кампанії Трамп та його політика не перестають бути мішенню для гострої критики селебрітіз. Іноді чиїсь слова зачіпають американського керманича надто сильно, як, наприклад, це було з промовою Меріл Стріп, і тоді він починає огризатися в Twitter.

Нагадаємо, особиста неприязнь до Дональда Трампа не завадила актрисі Вупі Голдберг простягти руку допомоги його меншій доньці Тіффані.

Фото з Instagram Білого дому

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів