Елтон Джон: Геїв лише терплять, а не приймають

30 липня 2017, 11:40

Британський співак Елтон Джон вважає, що хоча суспільство вже зробило великий крок до зміни свого ставлення до представників ЛГБТ, дуже часто все ще йдеться про толерантність, але не про прийняття.

Він говорив про це в інтерв’ю Grazia, а у розмові з Sunday People торкнувся іншої важкої теми – самодеструктивності талановитих людей, котра може штовхати їх до самогубства. Про це пише Contact Music.

На запитання, якою, на його думку, є найгостріша проблема, з якою зіштовхуються молоді люди нетрадиційної орієнтації, сер Елтон відповів: "На нещастя, це все ще сором".

"Надто часто представників ЛГБТ терплять, а не приймають, навіть не кажучи розуміння… Коли майже половина всіх учнів-геїв, лесбійок, бі та транссексуалів зазнають у школі цькування і, як результат, понад 60% із них завдають собі фізичної шкоди, а 40% транссексуалів намагаються вкоротити собі віку, це серйозний тривожний дзвінок про те, що тавро гея та сором усе ще отруюють", - наголосив артист.


Одначе великий прогрес є, і чоловіки-геї – це не обов’язково холостяки, а лесбійки – не завжди "пацанки", констатував Елтон Джон. Вони створюють сімї та заводять дітей, і дедалі більше публічних людей не бояться визнати свою нетрадиційну орієнтацію.

Елтон Джон закликає суспільство змінити ставлення до геїв

"Замість того, щоби публічно соромити таку людину, швидше присоромлять того, хто публічно демонструє свою гомофобію", - зазначив артист.

Говорячи із Sunday People, сер Елтон згадав своїх колег, яких світ нещодавно втратив – Честера Беннінгтона і Кріса Корнелла.

"Останні кілька тижнів були сповнені смутку. Ми втратили Кріса, а потім втратили Честера. Вони були прекрасні хлопці", - сказав співак.

"Знаєте, артисти схильні до того, щоби бути трохи деструктивними, актор ти чи співак, чи художник… Іноді, як сказав Джим Керрі, коли Філіп Сеймур Хоффман вчинив самогубство, "шум стає надто сильним", - поділився він.

Сер Елтон закликав по-доброму згадувати тих, кого більше немає, і музику, котру вони по собі лишили.

"Це музика, абсолютно не схожа на ту, яку створюю я, але все одно це прекрасна музика, котра тішить мільйони людей, зокрема мене", - додав він.

Нагадаємо, в травні Кріс Корнелл укоротив собі віку. А 20-го липня, у день його народження, в такий самий спосіб убив себе його близький друг Честер Беннінгтон.

Фото з Instagram Елтона Джона

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів