Ахеджакова: Де ці "86%" прихильників влади, зрозуміти не можу

13 вересня 2017, 11:25

Радянська та російська акторка Лія Ахеджакова зізналася, що жити в сучасній Росії їй "лячно, але цікаво".

Вона отримує листи зі смертельними погрозами, а на її спектаклях розкидають агітки про те, що вона – "5-та колона, яка прагне Майдану" та "увесь набір про печивко від ЦРУ". Проте на власні очі усі ті 86%, котрі буцімто підтримують чинну російську владу, Ахеджакова так досі й не побачила.

Актриса говорила про це в інтерв’ю "Радио Свобода".

Ахеджакова не вірить у те, що Росія колись зміниться і стане країною, що переосмислила жахіття сталінізму. Адже навіть серед сучасної російської молоді багато таких, хто прагне "поринути в обійми батька народів".


Лія Ахеджакова не вірить у зміни на краще в Росії

"Їм щиро здається, що в тому міфічному для них радянському минулому жити було значно краще. Їм потрібен саме лідер, готовий гробити, розстрілювати, для котрого геть неважливо, Єсенін ти, Мандельштам, Лермонтов чи Меєргольд", - поділилася вона.

Нині Лії Меджидівні закидають русофобію та екстримізм, її сайт "грохнули", поширюються чутки, що вона на межі смерті, а для того, щоби розібратися із фальшивими Twitter, котрі велися від її імені, акторці довелося звернутися до юриста.

"Але ж вони розуміють, що я вже "стріляна", - зазначила Ахеджакова, котра навіть не розглядає для себе від'їзд із Росії.

Актриса дуже тепло згадує "вулицю", людей, котрі висловлювали їй свою любов під час нещодавньої її поїздки на Одеський міжнародний кінофестиваль. Зі слів Ахеджакової, таких самих людей, своїх однодумців, вона зустрічає й у всіх містах Росії.

"Тож де ці всі "86%" прихильників влади, зрозуміти не можу. Жодного разу їх не зустрічала вживу. Зустрічаю лише тих, хто говорить зі мною моєю мовою… Я не знаю, бачу їх лише по телевізору. Присягаюся! А в житті – жодного разу. Може, колись зустріну, і це стане останнім днем мого життя. Ось листи пишуть: "Ти здохнеш не своєю смертю, в брудному під'їзді!" А в кінці листа стоїть хрест", - розказала зірка.

Як відомо, Лія Ахеджакова є однією з небагатьох російських культурних діячів, хто від самого початку агресії Росії відверто її засуджував та висловлювався на підтримку України.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів