У Британії підрахували, скільки грошей принесе економіці країни весілля принца Гаррі

3 січня 2018, 16:10

Королівська родина Великої Британії заявила, що повністю бере на себе витрати на весілля принца Гаррі, котрий стоїть п'ятим у чeрзі до престолу, із американською акторкою Меган Маркл.

Очікується, що пишна подія, котра вібудеться у травні, принесе державі чималий зиск. Як підрахували в Управлінні національної статистики, британська економіка збагатиться на 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це пише Reuters.

Весілля принца Гаррі піде на користь економіці Великобританії

Весілля старшого брата Гаррі, принца Вільяма та Кейт Міддлтон у квітні 2011-го року призвело до збільшення кількості відвідувачів Британії на 350 тисяч осіб порівняно з аналогічним місяцем попереднього року. Подібний економічний ефект очікується і цього разу.

За розрахунками експертів, приблизно 200 мільйонів фунтів стерлінгів надійдуть зі сфери туризму, ще 150 мільйонів люди витратять на вечірки та святкування, близько 50 мільйонів будуть витрачені на футболки, кашкети та інші сувеніри. Близько 100 мільйонів фунтів стерлінгів принесе реклама Британії у всьому світі.


Нагадаємо, Її Величність Єлизавета ІІ та її син, принц Чарльз нещодавно виявилися вплутаними в офшорний скандал.

Як відомо, для Меган Маркл шлюб із принцом стане другим, вона вже була заміжня за продюсером. Обраниця Гаррі є наполовину афроамериканкою, що, подейкують, аж ніяк не викликає захвату в деяких її майбутніх родичів.

Фото з Twitter Кенсингтонського палацу

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів