Цукерберга "відлупцювали" для обкладинки відомого видання

15 лютого 2018, 16:59

Засновник Facebook Марк Цукерберг, у синцях та саднах "прикрасив" обкладинку Wired. Звісно, його насправді ніхто не бив, і він навіть не позував особисто для авторів зображення.

Метафоричний образ-ілюстрацію для статті "Два роки Facebook у пеклі" створили з чотирьох різних фото: двох стокових зображень, одного - чоловіка-моделі, схожого на Марка, і лише одного - самого Марка.

Про це розказав автор обкладинки Джейк Роуленд, пише сайт Wired.

За задумом головного редактора Наколаса Томпсона, картинка мала символізувати, що Цукерберг веде непросту битву, і йому дісталося так, як іще ніколи не діставалося. Але він змінює стратегію на краще і певен, що вийде переможцем. Саме про це стаття.


Як зазначив Роуленд, також його надихнула тема того, що в нинішній момент кордони між фактами та вигадкою, "справжнім" і "фейковим", як ніколи, ненадійні й малопомітні.

"Маніпуляції інформацією та зображеннями в мережі, особливо в соцмедіа та в цифрових медіа в цілому, використовуються для того, щоби деформувати наше сприйняття (і впливати на нашу політику) безпрецедентними способами", - додав він.

Нагадаємо, актор Джим Керрі днями оголосив, що йде з Facebook і позбувається акцій компанії. Причиною він назвав те, що нехлюйство Facebook зробило можливим втручання Росії в американські вибори.

Фото з Twitter Wired

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів