Поланскі виключили з членів Американської кіноакадемії

4 травня 2018, 11:14

Скандального режисера Романа Поланскі виключили з числа членів американської Академії кінематографічних мистецтв і наук, яка вручає премію "Оскар". Це рішення було прийняте шляхом голосування на зборах правління 1-го травня.

Причиною стало скоєне Поланскі в 1978-му році зґвалтування неповнолітньої дівчинки, пише Variety.

Згідно з новим кодексом Кіноакадемії, прийнятим у січні, спеціальний Комітет із членства та адміністрації має право вимагати пояснень від звинуваченого члена. Він має надати їх у письмовій формі впродовж 10 днів, після чого комітет передає свою рекомендацію правлінню. Особа, якій загрожує виключення з організації, має ще 10 днів на подання апеляції.

Як заявив адвокат Поланскі, Гарланд Браун, його клієнтові не дали шансу виправдатися.


Поланскі більше не член Американської кіноакадемії

"Це стає дуже поганим прикладом. Не дуже правильно виключити когось і приймати рішення, не знаючи всіх фактів... Він узяв на себе відповідальність (за скоєне). Він перепросив ту жінку. Вона прийняла його вибачення. З ним дуже грубо вчинили", - наголосив він.

Як відомо, Поланскі вже 40 років не приїжджав до Америки, бо тут йому світить в'язниця. США не вдалося добитися екстрадиції режисера. Торік іще кілька жінок звинуватили його в домаганнях та зґвалтуванні.

До слова, разом із Поланскі членства в Кіноакадемії позбавили актора Білла Косбі. Нещодавно суд визнав його винним у зґвалтуванні. Загалом звинувачення проти нього висунули вже 60 жінок.

Нагадаємо, президента Кіноакадемії нещодавно теж звинуватили в харасменті, але він зумів довести, що нікого не мацав.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів