Суд заборонив Трампу блокувати людей у соцмережі

24 травня 2018, 14:20

Американський президент Дональд Трамп отримав образливого щигля від Федерального окружного суду США: більше він не зможе направо й наліво блокувати у своєму Twitter користувачів.

Суд вирішив, що це є порушенням права людей на свободу висловлювань, котре гарантується Першою поправкою до Конституції. Адже "інтерактивний простір" є відкритим форумом, де мають право висловлювати свою думку люди з різною політичною позицією.

Про це повідомляє Variety.

Трамп зазнав поразки в суді

Адвокати Трампа намагалися довести, що неможливість блокування є утиском його, президента і користувача соцмережі, прав, згаданих у Першій поправці.


"Попри те, що ми мусимо визнати особисті права президента, гарантовані Першою поправкою, і ми беремо їх до уваги, він не може здійснювати їх у такий спосіб, який обмежує відповідну Першу поправку по відношенню до тих, хто його критикує", - наголосила суддя.

Одначе зобов'язувати Трампа розблокувати людей, яких він раніше позбавив можливості читати його Twitter, суд не став. Як підкреслила суддя, оскільки блокування визнано неконституційним, а "будь-який держслужбовець не може бути понад законом", це й так мається на увазі.

Нагадаємо, одним із тих, кого Дональд Трамп позбавив насолоди читати про "covfefe", є письменник Стівен Кінг, завзятий критик чинного американського керманича.

Фото з Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів