На Трампа подали до суду через блокування в Twitter

12 липня 2017, 10:00

Проти президента США Дональда Трампа подали незвичний судовий позов.

Група інтернет-користувачів, яких американський керманич заблокував у Twitter за їхню критику, вважають це незаконним і вимагають, щоби він повернув усе, як було, і більше такого не робив.

Про це пише The New York Times із посиланням на Associated Press.

Позивачі посилаються на Першу поправку Конституції Сполучених Штатів, яка гарантує громадянам свободу слова. Мається на увазі, що блокуванням у соцмережі голова держави перешкоджає людям висловлювати думки, з якими він не згоден.


Користувачі Twitter хочуть через суд змусити Трампа розблокувати їх і надалі нікого не блокувати

Окрім самого Трампа відповідачами також виступають прес-секретар Білого дому Шон Спайсер і директор із питань соцмедіа Ден Скавіно.

Дональд Трамп приєднався до Twitter у 2009-му році і написав відтоді понад 35 тисяч постів. Він має майже 34 мільйони фолловерів.

"Я використовую соцмедіа не як президент – а як сучасний президент", - заявив він нещодавно в своєму мікроблозі.

Як відомо, одним із тих, кого заблокував у Twitter американський керманич, став його запеклий критик, письменник Стівен Кінг. Він присвятив цій "трагічній" події іронічний пост, а Джоан Роулінг пообіцяла пересилати йому всі пости Трампа.

Нагадаємо, нещодавно Трамп збурив Інтернет, опублікувавши відео, на якому він буцімто лупцює CNN. А раніше політик випадково запустив дуже смішний мем про "кавфефе".

Фото з Twitter Трампа

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів