Доньки принца Гаррі й Меган Маркл не успадкують титулу

5 червня 2018, 13:17

Британський принц Гаррі та його дружина Меган Маркл не квапляться заводити дітей, але якщо та коли вони їх заведуть, і якщо це будуть дівчатка, то титулу герцогині Сассекської вони не успадкують. А от якщо народяться хлопчики, то їм герцогський титул таки дістанеться.

Такі правила наслідування титулів досі діють у Великій Британії, повідомляє People.

Прийняття закону, який би скасував цей сексистський звичай, від парламенту вже давно вимагають громадські організації. Закон наперед охрестили "Законом абатства Даунтон", пише The New York Times. Aдже головні герої цього серіалу - шляхетна родина, в якіє є троє дочок і нема сина-спадкоємця.

Гіпотетичні дочки принца Гаррі й Меган Маркл матимуть чверть афроамериканської крові, а от герцогського титулу - ні

Власне, подібні приклади є й у реальному житті: барон Брейбрук пішов із життя торік, не змігши передати ні титулу, ні маєтку на 6 тисяч акрів своїм восьми донькам. Їх успадкував родич, перевагою якого була його стать. Якби такого не знайшлося, аристократична лінія просто обірвалася б.


Відомо, що Меган Маркл, актриса з Америки, позиціонує себе як борця за рівні права.

"Я пишаюся тим, що я жінка і феміністка", - наводить її слова офіційний сайт королівської родини.

Нагадаємо, лише в 2013-му році був прийнятий Акт про престолонасліддя, згідно якого виключно лише порядок народження визначає, хто стане королем або королевою Великої Британії. Якби цього не сталося, то принцеса Шарлотта, як дівчинка, мусила би поступитися чергою до трону своєму молодшому братові Луї.

Фото з Twitter Кенсингтонського палацу

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів