У Британії "відрепетирували" смерть Єлизавети ІІ - ЗМІ

2 липня 2018, 11:10

Подейкують, представники уряду Великої Британії днями провели неприємний, але дуже важливий захід - відрепетирували, як діятимуть, коли, рано чи пізно, піде з життя королева Єлизавета.

Політики узгодили, як усі відбуватиметься в день "С+1", наступний після смерті монарха. Операція мала кодові назви "Голуб палацу" і "Лондонський міст".

Про це пише Express із посиланням на The Sunday Times.

Зокрема було вироблено план щодо того, що з жалобним оголошенням до країни звернеться прем'єр.


У Британії вирішили підготуватися до смерті королеви

"Причиною того, що це питання постало, є процес старіння", - пояснив один із міністрів.

Зазначається, що зібрання політиків не було викликане погіршенням стану здоров'я Єлизавети. Хоча якраз днями королева пропустила ранкову службу в соборі Святого Павла. Речник палацу пояснив, що вона нездужає "через погоду". До Її Величності викликали лікаря.

Як відомо, в свої 92 Єлизавета може похвалитися досить міцним здоров'ям. До лікарні востаннє вона лягала в 2013-му році, через гастроентерит. А у травні 2018-го королеві видалили катаракту. Її Величність не відмовляє собі в улюбленій розвазі - їзді верхи - і сама керує автомобілем.

Нагадаємо, коли Єлизавети ІІ не стане, трон має перейти до її старшого сина, принца Чарльза. За ним у черзі спадкоємців ідуть принц Вільям, принц Джордж, принцеса Шарлотта і принц Луї.

Фото з Twitter королівської родини

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів