Засновник Pink Floyd та ще понад 140 митців закликають бойкотувати "Євробачення" в Ізраїлі

10 вересня 2018, 16:25

Конкурс "Євробачення", котрий у 2019-му році має відбутися в Ізраїлі, закликають бойкотувати. З такою ініціативою виступили митці з Палестини, і їх уже підтримали понад 140 відомих культурних діячів із різних країн. Серед них - засновник Pink Floyd Роджер Уотерс.

Про це повідомляє The Guardian.

Прихильники бойкоту вважають, "доки палестинці не мають свободи, справедливості та рівних прав, із державою, котра відовляє їм у їхніх базових правах, не повинен вестися бізнес як зазвичай". Вони звертають увагу на те, що 14-го травня, через лічені дні після перемоги в "Євробаченні" Нетти Барзілай, від дій ізраїльської армії загинуло 62 протестувальники в Газі, зокрема шестеро дітей, сотні були поранені.

Дії Ізраїлю засудили організації Amnesty International та Human Rights Watch.


Роджер Уотерс та його однодумці закликають відібрати в Ізраїлю "Євробачення"

Уотерс та його однодумці закликають Європейську мовну спілку обрати не таку контроверсійну локацію для наступного конкурсу. Вони вважають, що "Євробачення" має пройти в країні, де показники щодо прав людини вищі.

Серед осіб, що підписали звернення, є кілька "ветеранів" "Євробачення" - співачка Кайя Кяркінен, яка представляла Фінляндію в 1991-му та пройшла до фіналу конкурсу, переможець 1994-го року, ірландець Чарлі МакГеттіган, член журі 2018-го року хіп-хопер L-FRESH The LION.

Нагадаємо, кілька років тому Роджер Уотерс закликав музикантів бойкотувати Ізраїль і сам заприсягнувся чинити саме так.

До слова, днями у інтерв'ю "Известиям" засновник Pink Floyd заявив, що Росія "має всі права на Севастополь", і що звинувачувати її в тім, що Україна зараз "розділена на дві частини", просто "смішно". Через ці висловлювання Уотерса внесли до "чистилища" сайту "Миротворець".

Фото з Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів