Пам'яті Джорджа Буша-старшого: цікаві факти про екс-президента США

1 грудня 2018, 15:47

Колишній президент Сполучених Штатів Джордж Буш-старший помер увечері 30-го листопада. 41-й американський керманич на півроку пережив свою дружину Барбару, якої не стало цієї весни.

Бушу-старшому було 94.

Про це, з посиланням на офіційну заяву представника екс-президента, повідомляє People.

 Джордж Буш-старший помер на 95-му році життя

Джордж Буш молодший, 43-й президент США присвятив покійному зворушливий трибют у Instagram, назвавши його "людиною з надзвичайно сильним характером і найкращим батьком, якого лише може бажати син або донька".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений George W. Bush (@georgewbush) 30 Лис 2018 р. о 9:13 PST

Як пише The Independent, свою дружину Барбару Джордж зустрів у 1941-му році, на танцях. Йому було 17, а їй - 16. Коли Джордж запросив дівчину до танцю, музиканти заграли вальс, а якраз його майбутній президент танцювати не вмів. Так вони й розговорилися.

Під час Другої світової Джордж став одним із наймолодших пілотів ВМС США. Як пише видання, своїм трьом літакам він дав ім'я "Барбара".

"Я кохаю тебе, безцінна моя, всім серцем, і знання, що ти мене кохаєш, означає моє життя", - писав він своїй нареченій із фронту.

У 1944-му літак Буша-старшого підбили, але він встиг вистрибнути з парашутом і був підібраний американською субмариною. У 1945-му році Джордж та Барбара побралася і прожили разом 73 роки, встановивши рекорд із довготривалості шлюбу серед президентських пар Америки.

 Буш-старший став 41-м президентом США, а його син - 43-м

Під час війни Буш-старший дав собі обіцянку: колись обов'язково стрибнути з парашутом просто так, заради розваги. Він зробив це у 73 роки, "щоби показати, що старі хлопці все ще можуть". І повторив на свій 75-й, 80-й, 85-й та 90-й дні народження, навіть коли хвороба Паркінсона прикувала його до інвалідного візка.

У 2000-му році, спілкуючись із журналістами, Джордж зазначив, що не боїться смерті.

"Коли в тебе є віра, ти не думаєш про це зі страхом", - пояснив він.

Екс-президента поховають неподалік від його музею в Техасі, поруч із Барбарою та їхньою донькою Робін, яка померла від лейкемії в 1953-му році.

У останню путь Джорджа Буша-старшого проводжатимуть п'ятеро дітей, 17 онуків та восьмеро правнуків.

 Джордж і Барбара прожили разом 73 роки

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів