Донька Путіна долучилася до бізнес-проекту на $630 мільйонів - ЗМІ

25 липня 2019, 15:45

Старша донька президента Росії Володимира Путіна Марія Воронцова (за чоловіком Фаассен) бере участь в реалізації найбільшого в російській галузі охорони здоров'я приватного інвестиційного проекту. Його оцінюють у майже 634 мільйони доларів.

Про це йдеться в розслідуванні Російської служби BBC.

Відзначається, що на початку 2019-го року Воронцова стала співвласницею петербурзької фірми "Нова медична компанія" ("Номеко") зі статутним капіталом в 500 тисяч рублів.

Компанія займається масштабним проектом зі створення багатофункціонального медичного комплексу. У фокусі проекту - сучасні методи боротьби з раком. Проект підтримують великі гравці і чиновники.


Планується, що площа медкомплекса буде в 200 тисяч квадратних метрів, і він зможе прийняти близько 20 тисяч пацієнтів на рік.

 
Марія Воронцова (Фаассен) є старшою дочкою Путіна

Як відомо, Путін, якому приписують ще кількох нащадків від Аліни Кабаєвої, уникає розповідей про особисте. Деталі біографії Воронцової відомі з відгуків до її кандидатської дисертації.

Зараз Марії має бути 34 роки. У 2011-му вона закінчила факультет фундаментальної медицини МДУ за спеціальністю "лікувальна справа". До 2014-го року проходила ординатуру в Інституті дитячої ендокринології МОЗ РФ. Після цього вчилася в аспірантурі, 2 роки тому захистила дисертацію.

Журнал The New Times і агентство Рейтер писали, що чоловік Воронцової - підприємець з Нідерландів Йорріт Йост Фаассен. У квітні 2006-го року він приїхав до Росії "з метою працевлаштування у "Газпром"", а вже в 2007-му році отримав там посаду директора з розвитку бізнесу.

Нагадаємо, два роки тому Путін зізнався, що в нього вже двоє онуків. А в мережі спливло відео з маленькою дівчинкою, буцімто донькою Воронцової та Фаассена.

Як відомо, друга дочка російського керманича, Катерина торік розлучилася з чоловіком.

Скріншот із відеосюжету каналу "Росия 1"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів