Шварценеггер хоче відсудити $10 мільйонів у росіян, що створили робота з його обличчям

5 березня 2020, 17:10

Американський актор Арнольд Шварценеггер позивається до російської компанії Promobot, яка наділила його обличчям свій продукт, хатнього робота.

Кінозірка на це дозволу не давав, відтак вимагає щонайменше 10 мільйонів доларів.

Про це пише TMZ.

Android Robo-C коштує близько 25 тисяч доларів. Він уміє розмовляти, розпізнавати обличчя, виражати емоції (має в своєму арсеналі понад 600 виразів обличчя), взаємодіяти з різними додатками тощо. Як зазначається на сайті компанії, замовник може обрати для нього будь-яку зовнішність. Та для демонстраційного зразка виробники вирішили використати саме Арні.


У 2019-му році, коли актор приїжджав до Санкт-Петербургу, його навіть просили сфотографуватися з андроїдом, але Шварценеггер відмовився.

На думку актора, подібне використання його зовнішності в рекламі є принизливим по відношенню до його тяжко заробленої та заслуженої репутації зірки кіно.

У Promobot представників Арнольда запевняли, що більше не будуть показувати Арні-робота, але слова не дотримали. Наприкінці лютого андроїд з'явився на виставці іграшок у Нью-Йорку. Тому актор пішов до суду.

Шварценеггер добиватиметься, щоби росіяни перестали використовувати його зовнішність та голос. Окрім суми в 10 мільйонів із відповідача планується стягти штрафи та покриття юридичних витрат.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів