Сахно розповіла про ставлення колег до війни в Україні, чому американська допомога на паузі та що робить для Батьківщини

9 квітня, 12:30

Американська акторка українського походження, амбасадорка United24, 26-річна Іванна Сахно розказала, як повномасштабна війна привернула увагу американців до України.

В інтерв'ю проєкту "Дивись" актриса також розповіла про свою діяльність і допомогу Батьківщині та чи планує повернутися.

Іванна зазначила, що від самого початку повномасштабного вторгнення отримала неабияку підтримку з боку колег:

"Мені пощастило з колегами, тому що з самого початку повномасштабної війни вони мене сильно підтримували, і до сих пір підтримують. Наш створювач Дейв Філоні, він неймовірний, так само, як і Джон Фавро".


фото Назарія Мазилюка

"Коли розпочалась повномасштабна війна, у нас був зум, і вони постійно нагадували, що зараз проходить війна в Україні, що вони підтримують нас.

Мені треба було перенсти початок моєї підготовки до серіалу, і вони мені дали цей час, щоб я могла побути на протестах в Нью-Йорку", - пригадала Сахно.

Я не бачу можливості бути аполітичною в моєму житті, - прокоментувала актриса

"Я не бачу можливості бути аполітичною в моєму житті", - прокоментувала актриса

За словами Іванни, її команда зібрала чимало грошей на підтримку України.

Актриса відповіла, чи привернула війна увагу до українських акторів:

"Це залежить індивідуально від команд. Мені здається, що є більший інтерес про Україну, про нашу історію, інтерес бачити українські фільми і документалки".

За словами актриси, вона спостерігає все менше попиту на репрезентацію Росії у фільмах в Голівуді.

Наших дітей недостатньо повчають історії, особливо в Америці. Немає достатньо фондових ініціатив, які допомагають дітям вивчати географію, історію. Розуміти помилки минулого, щоб їх знову не повторити. Це є однією з причин, чому ми продовжуємо повторювати ці помилки зараз, - зазначила Сахно

"Наших дітей недостатньо повчають історії, особливо в Америці. Немає достатньо фондових ініціатив, які допомагають дітям вивчати географію, історію. Розуміти помилки минулого, щоб їх знову не повторити. Це є однією з причин, чому ми продовжуємо повторювати ці помилки зараз", - зазначила Сахно

Іванна також пояснила, чому, на її думку, нині американська допомога Україні стоїть на паузі:

"На жаль, це натуральний процес того, що вже 2 роки минуло повномасштабної війни. Третій рік іде. Україна в війні існує 10 років, люди звикають. Це неймовірно небезпечно. Це є відповідь, чому саме".

Іванна Сахно, яка також є амбасадоркою United24, розказала, в чому полягає її робота.

"Частина моєї роботи - нагадування, що це є реально трагедія, яка зараз трапляється у світі. Що ці заголовки, які існують в новинах, це реальні люди, у яких життя повністю змінилось.

Я стараюся більше розповідати про історію України, нагадувати про Крим, кримських татар, їхню історію. Знаходити нові теми, які можуть зацікавити, можуть надихнути допомагати Україні. Маю надію, що це працює".

"Мені іноді важко розуміти, що деякі люди, у них не вистачає людяності іноді зрозуміти реалії, в яких живуть в Україні", - додала Іванна.

Як пояснила Сахно, вона займається збором коштів на відбудовування шкіл.

"За час повномасштабного вторгнення більше 3500 шкіл було або частково зруйновано, або повністю. Більше ніж 900 тисяч дітей зараз знаходяться без можливості навчатись в школі. Вони повинні навчатись дистанційно.

Моя робота - інформування на рахунок цих проблем. Це збір коштів. Ми вже працюємо над третьою школою", - розповіла Іванна.

Наостанок акторка відповіла, чи планує повернутися в Україну.

"Коли є вільний час, я би хотіла, звичайно, бути в Україні. В мене життя також існує за кордоном, і це реалія того, що я вже більше 13 років перебуваю в Америці. Моя робота знаходиться здебільшого там.

Але в Україні я би дуже хотіла мати місце, свою домівку. В нас досі будинок мого дитинства (квартира), в якій я виросла. Наша сім'я там досі живе, це дім, в який я приїжджаю. Моя дитяча кімната досі там є. Але вже як доросла Іванка, я б також хотіла мати свою квартиру в Києві", - зазначила Сахно.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів