"Страшно згадувати": Хамайко про проблеми у стосунках із чоловіком під час війни і як їх вдалося подолати

4 березня, 14:30

Телеведуча Валентина Хамайко розказала, яким тяжким випробуванням для родини стала загибель на фронті її 21-річного пасинка Остапа. В якийсь момент жінка та її цивільний чоловік Андрій Оністрат навіть стали віддалятися одне від одного.

Про період їхнього життя, якій їй тепер страшно згадувати, 42-річна Валентина розказала "Обозревателю".

"Моєму чоловіку здається, що він не змінився за роки війни. А насправді дуже змінився. Коли повертався з фронту, розуміла: вже не такий, як раніше. Коли їхав, у мене був непростий емоційний період, бо не знала, чи повернеться наступного разу", - зізналася Хамайко.

Син чоловіка Хамайко загинув під час оборони Вугледару

Син чоловіка Хамайко загинув під час оборони Вугледару


"Дуже важкі зміни сталися з Андрієм після втрати сина Остапа на фронті. Біль, який ми переживаємо, нестерпний… Коли чоловік повернувся після похорону на фронт, я зрозуміла, що ми віддаляємося одне від одного. Зловила себе на думці, що, розмовляючи по телефону, він здебільшого мовчить. А потім слухавка кладеться – і все. Людина продовжує жити в тотальному болі", - розказала вона.

Валентину дуже лякав стан чоловіка, а в їхніх спільних дітей з’явилися страхи, що тато загине.

"Кожен з них плакав зі мною наодинці, розповідаючи про це і намагаючись почути від мене підтвердження, що все буде добре, він повернеться", - пригадала вона.

Валентина та Андрій разом уже майже 18 років

Валентина та Андрій разом уже майже 18 років

"Це були такі емоційні гойдалки – страшно згадувати. Тому я почала просити чоловіка перевестися поближче до нас. Бо ми розсипалися як родина. Він перевівся. І тоді прийшло усвідомлення глибини всіх змін, які сталися у нас за період війни", - поділилася телеведуча.

Щоби допомогти Андрію, Валентина стала шукати військових психологів. Знайти спеціаліста, якому чоловік зміг довіритися, вдалося не одразу, зате робота принесла результати.

"Минуло вже два місяці. І я нарешті можу сказати, що зараз бачу абсолютно іншу людину. І діти кажуть: тато змінився. Він чує, він говорить. Підвищена агресія, замкнутість – це відходить", - розповіла Хамайко.

Як зізналася телеведуча, від початку війни вона бореться з тим, щоби не бути нескінченно сумною

Як зізналася телеведуча, від початку війни вона бореться з тим, щоби не бути нескінченно сумною

"Знаю, що такі проблеми має чимала кількість військових – багато скалічених доль. І я тепер розумію, чому він не розмовляв. Звик за ці роки все перетравлювати в собі – свій біль, важкість, страждання. Я просила: "Будь ласка, говори! Мені потрібно чути, що ти кажеш, знати твої емоції". Було дуже багато дивних ситуацій, які мені навіть складно було собі пояснити. І емоційних реакцій чоловіка, які просто на голову не налазили", - зазначила вона.

Нагадаємо, Валентина та Андрій разом виховують чотирьох дітей. Нещодавно телеведуча пояснила, чи боїться вона розлучення.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів