Литвин зізнався у любові до дерунів і назбирав рецептів для жінки
Яценюк і Тігіпко вже харчувалися на людях. Прийшла черга Литвина. У суботу спікер Верховної Ради побував на фестивалі дерунів у Коростені, що на Житомирщині.
Там таки, Володимир Литвин заявив: оскільки він "поліщук", а Житомирщина - його мала Батьківщина, то "деруни для нас - перша страва".
Литвин погуляв на святі дерунів |
"Деруни можуть готувати лише добрі люди, які живуть на Житомирщині, в Коростені і взагалі в Україні", - запевнив він, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
"Коли я буваю вдома, у батьків, там завжди готують деруни, а деруни у виконанні моєї мами - найдобріші на світі", - додав кандидат у президенти.
І я добрий, звісно, що за питання?! |
Дайте-но скуштувати вашого драника |
Як я добре роботу собі вибрав! Оце вдома не поснідав, то на роботі підхарчуюсь |
В рамках дерунового фестивалю демонструвалися різноманітні страви з картоплі.
Також діяла школа дерунярства. Кожен бажаючий за символічну ціну міг спробувати свіжоприготовлені деруни і отримати диплом про закінчення Коростеньської школи дерунярства.
Он тобі і школа драникарів |
Литвина, між тим, прилаштували почесним головою конкурсної комісії фестивалю.
А після дегустації картопляних кулінарних шедеврів, спікер заявив, що брав усі рецепти кухарів-дерунярів, аби подарувати їх дружині.
І горілочка піддерунчикова |
Також Литвин взяв участь у відкритті пам‘ятника дерунові у формі макітри із тими ж таки кулінарними ласощами.
Фото Олександра Клименка ("Голос України") з сайту ВР та фото "Комсомольської правди в Україні"