У Києві відбувся Martell Gastronomic Art Festival

22 листопада 2012, 12:40

Коньячний дім Martell і Гастрономічний Центр Франції Ceproc відкрили Vl Фестиваль Гастрономічного Мистецтва в Україні.

З 2-го по 16-те листопада колекцію шедеврів Високої Французької Кухні було представлено у провідних ресторанах Києва: "Липский Особняк", "Прага" та "Matisse".

Коньячний дім Martell і Гастрономічний Центр Франції Ceproc відкрили Vl Фестиваль Гастрономічного Мистецтва в Україні

Нагадаємо, Коньячний дім Martell у 2010-му році започаткував традицію двічі на рік проводити Фестиваль Гастрономічного Мистецтва.

У рамках Фестивалю до України з офіційними візитами запрошуються представники відомих французьких гастрономічних інститутів, академій та кулінарних шкіл.


Їхні шеф-кухарі разом з українськими колегами з найкращих ресторанів готують та презентують публіці ексклюзивні страви, що являють собою вершину сучасної гастрономії.

Виключною особливістю страв є те, що вони створені, щоб якнайкраще поєднуватися з різними купажами коньяків Martell (VS, VSOP, Cordon Bleu і XO). Це, у свою чергу, демонструє унікальність напою і дарує його поціновувачам нові яскраві враження.

Цього року Коньячний дім Martell представив оновлену концепцію Martell Gastronomic Art Festival, основою якої є філософія Pure Gourmet ("Чиста гастрономія"). Йдеться про культуру насолоджування ароматами, смаками, а також принцип теруарності, який поєднує французький коньяк з найцікавішими місцевими продуктами.

Головні принципи нової філософії Фестивалю Гастрономічного Мистецтва Martell:

- Висока якість продуктів

- Гармонійне поєднання смаків

- Вишукана подача

- Лаконічна рецептура на основі двох або трьох базових продуктів

- Приготування з мінімальним впливом на продукти

Згідно з цим всі продукти мають сяяти, а смакові комбінації страв мають гармонійно поєднуватися з коньяком Martell, що подається у дуеті з ними.

Один із ключових принципів філософії Pure Gourmet полягає у використанні місцевих теруарних продуктів для приготування вишуканих страв за сучасними авторськими рецептами Високої Французької Кухні.

Щосезону обиратиметься пара українських продуктів, які є основними інгредієнтами страв Фестивалю Гастрономічного Мистецтва Martell. Цього року такими продуктами стали карпатський білий гриб і дичина.

У період з 2-го по 16-те листопада провідний шеф-кухар центра Ceproc (Париж) Мішель Орт разом із шефами столичних ресторанів, що стали офіційними резиденціями VI Фестивалю Гастрономічного Мистецтва Martell, запропонували публіці відкрити для себе нові грані світу гастрономії.

Фоторепортаж про фестиваль: http://geometria.ru/events/high-life/2012/11/21/646194

Стежте за новинами від Коньячного дому Mаrtell на офіційній сторінці в мережі Facebook: https://www.facebook.com/Martell.gastronomic.art

Текст та фото надані піар-службою Коньячного Дому Martell

Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів