"Комунікаційна помилка": блогерка К'яра Ферраньї, якій вліпили штраф у мільйон євро, виправдалася за свій "благодійний" кекс

21 грудня 2023, 11:15

Італійська інфлуенсерка та дизайнерка К'яра Ферраньї, яка має близько 30 мільйонів підписників у Instagram, намагається вибратися з "солодкої пастки", яку сама собі влаштувала.

36-річна жіночка отримала штраф у розмірі 1 мільйона євро (і гучний скандал на додачу) за те, що ввела людей в оману, змусивши думати, що купляючи різдвяний кекс "Pandoro Pink Christmas", вони допомагають онкохворим дітям.

Інфлуенсерку оштрафували через кекс

Інфлуенсерку оштрафували через кекс

Як пише ВВС, за смаколик, авторкою дизайну якого стала К'яра, правили понад 9 євро, значно більше, ніж зазвичай коштує пандоро.


Насправді ж компанія Balocco, виробник злощасних кексів, пожертвувала дитячій лікарні Regina Margherita у Турині 50 тисяч євро ще за декілька місяців до того, як пандоро Ферраньї надійшли у продаж. Тобто кількість придбаних італійцями кексів уже жодним чином не впливала на кількість грошей, отриманих шпиталем.

Свій шлях до популярності К'яра розпочала в 2009-му році, заснувавши блог The Blond Salad

Свій шлях до популярності К'яра розпочала в 2009-му році, заснувавши блог "The Blond Salad"

Про цей скандальний кейс публічно висловилася навіть прем'єрка Джорджа Мелоні, щоправда, не назвавши імені "героїні".

"Справжні рольові моделі, яких треба наслідувати - це не інфлуенсери, які заробляють чимало грошей, вбираючись в одяг та показуючи торбинки... або навіть рекламуючи дорогі кекси, що змушує людей вірити, що вони благодійні", - сказала Мелоні.

Блогерка заміжня за репером Fedez, виховує сина і доньку, мешкає в Мілані та Лос-Анджелесі

Блогерка заміжня за репером Fedez, виховує сина і доньку, мешкає в Мілані та Лос-Анджелесі

Сама Ферраньї назвала те, що сталося, "комунікаційною помилкою". Відео зі своєю заявою блогерка запостила у Instagram. Вона перепросила свою аудиторію та запевнила, що надалі ніколи не поєднуватиме комерційну діяльність із благодійною. Лікарні Regina Margherita жінка пообіцяла передати 1 мільйон євро.

Одначе накладений на неї штраф органом контролю ринкової конкуренції AGCM К'яра вважає "непропорційним та несправедливим" і збирається оскаржувати. Якщо їй це вдасться і суму буде зменшено, інфлуенсерка присягається різницю теж віддати на лікування діток.

Відео з виправданнями Ферраньї наразі набрало майже 1,4 мільйона лайків

Відео з виправданнями Ферраньї наразі набрало майже 1,4 мільйона лайків

Як пише New York Post, за колаборацію з К'ярою компанія Balocco, яку теж оштрафували, але на меншу суму, приблизно 420 тисяч євро, заплатила 1 мільйон.

Нагадаємо, торік акторку Ембер Хьорд у суді підловили на тім, що вона не дотрималася обіцянки віддати на благодійність 7 мільйонів доларів, які одержала згідно угоди про розлучення з Джонні Деппом.



Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів