Знов скандал? Ізраїль на Євробаченні-2024 представить співачка, яка виступала в окупованому Криму

8 лютого, 17:00

Чим менше часу залишається до пісенного конкурсу Євробачення-2024, тим (за традицією) більше скандалів розгортається навколо.

Цього разу предметом обговорення стала учасниця з Ізраїлю Еден Голан, яка жила в Росії і будувала кар'єру в окупованому Криму.

Про участь Еден повідомили на офіційній Instagram-сторінці Євробачення.

Уродженка Ізраїлю Еден Голан, яка цього року буде представляти батьківщину на пісенному конкурсі, жила в Росії протягом 13 років, за які встигла зробити там кар’єру артистки.


Про це повідомили hromadske.ua з посиланням на медіа Ізраїлю mako.

скрін з відео

В одному з інтерв’ю виконавиця розповідала, що у віці 5 років разом із батьками вона переїхала з Ізраїлю до Москви у зв'язку з роботою батька. На Батьківщину вони повернулися два роки тому, після початку повномасштабного вторгнення.

У 2015 році Іден взяла участь у відборі на "Дитяче Євробачення" від Росії. У 2016 році батьки відправили її виступати на дитячій "Новій хвилі" в окупованому Криму в таборі "Артек".

До 2022 року вона випускала пісні російською мовою.

"Навіть через 13 років я не звикла до менталітету, атмосфери й сірості. Москва — дивовижне місто, але я не можу сказати, що там мені було добре на душі", — прокоментувала в інтерв’ю співачка.

Нагадаємо, 68-й пісенний конкурс пройде у шведському Мальме. Перший і другий півфінали відбудуться 7 та 9 травня (Україна виступатиме у першому півфіналі Євробачення), а грандфінал — 11 травня.

Україну на конкурсі представлятимуть Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів