За підтримку України Макаревича хочуть позбавити звань

27 березня 2014, 11:51

Російського співака Андрія Макаревича вимагають позбавити звань та ордену "За заслуги перед вітчизною" за те, що він відверто підтримує Україну.

Відповідну петицію розміщено на сайті change.org.

У своєму зверненні активісти звернулися до президента Росії Володимира Путіна, прем’єра Дмитра Медведєва, депутата Володимира Жириновського, журналістів державних ЗМІ та інших діячів.

Лідера "Машины Времени" називають "пособником фашистів" та звинувачують у підбуренні до вбивств.


"Макаревич, 15 березня цього року, разом з убивцями з майдану, йшов вулицями Москви, і кричав гасла бандерівців : "Бандера прийде - порядок наведе!". Аплодував сотникові з майдану, руки якого по лікоть в крові!" - йдеться у петиції.

Російські активісти вимагають позбавити Макаревича звань та ордену, а деякі організатори концертів з переляку скасовують виступи "Машины Времени"

"А це означає, що Макаревич - прямо підбурює до вбивства людей на Україні, а значить і в Росії!" - вважають активісти.

На їх думку, орденом "за заслуги перед Вітчизною" нагороджуються найдостойніші люди Росії, а рок-музикант дискредитував себе, тому в нього треба забрати цей орден, а разом з ним і усі звання.

"Не можна допустити того, щоб пособник фашистів володів цим орденом!" - пишуть у петиції.

Наразі заклик про позбавлення Макаревича ордену та звань підписали трохи більше 10 тисяч осіб. Однак щоб петиція потрапила на розгляд, під нею мусять поставити 100 тисяч підписів.

До слова, через активну антиПутінську позицію рок-музикант вже інколи залишається без виступів.

Так, днями було скасовано концерт Макаревича у місті Удомль.

"Концерт "Машины Времени" 24-го травня у вашому місті скасовано, оскільки організатори чогось злякалися. Тож усі питання до них", - йдеться на сайті музиканта.

Нагадаємо, Андрій Макаревич активно виступає проти політики Путіна щодо України.

Фото "КМ.ру"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів