У мережі показали Меркель з неонацистами. ФОТО

10 лютого 2015, 12:18

Днями в Інтернеті сплив черговий компромат на канцлера Німеччини Ангелу Меркель. Німецьке відділення міжнародної організації хакерів Anonymous показало знімки Меркель разом зі скінхедами.

Як пише "Комсомольская правда", фото датовані 1993-м роком. Місце дії - неонацистський молодіжний центр Elbterrassen у Магдебурзі.

"Спочатку FDJ (соціалістка?), Потім шпигун Східного Берліна, потім бовтається зі скінхедами, тепер канцлер Німеччини. Ось кар'єра пані Меркель!", - йдеться у підписі до фото.

Цікаве минуле все-таки було у Меркель

Як уточнює видання, FDJ - це аналог радянського комсомолу в соціалістичній НДР - Союз вільної німецької молоді. Ангела дослужилася до секретаря відділу агітації і пропаганди цієї організації.


Фраза "шпигун Східного Берліна" натякає на те, що Меркель підозрювали в роботі на "штазі" - східно-німецьку розвідку - подоба КДБ. Ангела сама зізнавалася, що німецькі "чекісти" намагалися її завербувати, але вона, нібито, пожартувала: "Не впораюся, бо за характером бовтанка".

І ось тепер стає відомо, що Меркель брала участь у зборах неонацистів. Причому її візит до них був майже відразу після гучного злочину - скінхеди забили насмерть бейсбольною битою антифашиста Торстена.

Після появи фото уряду Німеччини довелося офіційно виправдовуватися. У поясненні йдеться про те, що Меркель, навпаки, "працювала в цьому місці, щоб відвадити молодь від неонацистських ідей і залучити їх до програми з демократизації та боротьбі з фашизмом".

Фото з соцмережі, з сайту "Комсомольской правды"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів