Джастін Трюдо виховує своїх дітей феміністами

13 жовтня 2017, 12:20

Канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо на честь Міжнародного дня дівчаток написав есе про те, чому, на його думку, необхідно ростити в дусі фемінізму не лише дівчаток, а й хлопчиків.

Сам політик та його дружина Софі саме так виховують своїх трьох дітей.

Есе Трюдо наводить Marie Claire.

Як написав Трюдо, дуже важливу роботу в своєму житті він виконує не як політичний лідер, а як батько. Щодня перед ним стоїться завдання: виховувати в синах і доньці емпатію, любов до себе та почуття справедливості.


"Я надзвичайно пишаюся моєї донькою Еллою-Грейс. Вона росте доброю, дуже розумною, палким сперечальником, відкритою до світу навколо себе. Я люблю Еллу і хвилююся – бо як батько, син, чоловік та громадянин я є свідком нерівності та перешкод, із якими жінки та дівчата стикаються щодня", - зазначив Джастін.

Трюдо ростить своїх дітей феміністами

Зараз, коли надворі 2017-й, у Канаді та інших країнах жінки досі зазнають насильства та дискримінації, у прагненні до їхньої мети їх обмежують стереотипи та нерівність можливостей. І Трюдо "доводить до шалу", що його дочка зростатиме в світі, де її голос не сприйматимуть серйозно, де її списуватимуть із рахунків лише через її стать.

Найкраще, що можуть зробити для Елли батьки – це дати їй упевненість в тому, що вона – сильна, що її цінність ніхто не має права в неї віднімати, що вона може довіряти своєму голосу.

Та питання гендерної рівності – це проблема не лише жінок та дівчаток. Як упевнений Трюдо, і на його синах, Ксав'є та Адріані, лежить відповідальність за те, щоби змінити культуру сексизму.

Канадський прем'єр вважає, що хлопчики теж відповідають за те, щоби доба сексизму в світі нарешті закінчилася

"Фемінізм – це не лише впевненість у тім, що чоловіки та жінки є рівними. Це розуміння, що коли всі ми рівні, всі ми вільніші. Це невідступна готовність дбати про себе в інших людях, бо саме так ми починаємо будувати світ, де до всіх ставляться з пошаною та визнанням. Це тверда впевненість, що усі люди мають однакові права та свободи – що мої права – це твої права, і що лише тоді, коли твої права повністю захищені, мої права захищені теж", - вважає Трюдо.

"Ось у якому світі ми хочемо жити. Ось у якому світі ми хочемо, щоби жили наші діти. Ростити наших дітей феміністами – це визнати, що у всіх їх є своя роль у тому, щоби побудувати новий світ. Ростити наших дітей феміністами – це чествувати їхнє майбутнє, бо на них лежить відповідальність – і вони мають силу – зробити його кращим", - підсумував канадський прем’єр.

Нагадаємо, торік есе про те, що він є "батьком-феміністом", написав екс-президент США Барак Обама.

Фото з Instagram Джастіна Трюдо та Софі Грегуар-Трюдо

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів