"Треба добровольцями іти на фронт": Хливнюк про мобілізацію, російську культуру у країнах Заходу та фанів з РФ

3 березня, 14:19

Лідер гурту "Бумбокс" та захисник Андрій Хливнюк в інтерв'ю виданню DW висловив свою думку щодо мобілізації, "кенсілінгу" культури країни-агресорки та російських фанів.

За словами 44-річного музиканта, українці мають іти на фронт, не чекаючи повісток. При цьому посилення мобілізації він не вважає необхідним кроком.

"Я думаю, що треба добровольцями йти на фронт. Обирайте собі підрозділи, які вам подобаються, ідіть і працюйте. Якщо ви військовозобов'язаний певного віку і вам дозволяє здоров'я, ідіть захищайте своїх доньок, сестер від зґвалтувань, своїх мам від вбивств, свої хати від розграбувань, від розбомблення", - сказав Хливнюк.

До речі, якось Хливнюк з байрактаром потролив свого російського колегу, лідера гурту Звери

До речі, якось Хливнюк з байрактаром потролив свого російського колегу, лідера гурту "Звери"


На запитання, як він ставиться до російської культури у країнах заходу, Хливнюк сказав:

"Я не сприймаю сьогодні окремо Чайковського і Т-72 (радянський танк, - ред.), ​​на жаль. Тому що я бачу, як це працює. Я знаю, що за їхнім балетом завжди приходять танки. Мине десь декілька десятиліть, можливо, століття. І хто знає, може, Чайковський і залишиться, а танки згниють.

Німці або інші люди, які живуть у світі, нас не розуміють. І це нормально з їхньої точки зору. Вони не можуть зрозуміти, що це таке, коли "Чайковський" прилітає тобі на позицію і вбиває людей. Вони думають, що це різні речі. Але це їхнє право.

Давайте ми залишимо мирним людям право залишитися мирними людьми, тим, у кого такого досвіду немає. Якщо вони розуміють, то добре. Якщо ні, то вже буде пізно і такі їм теж стати людьми, які знову у війні. Це дуже прикро. Але і сперечатися несила".

Хливнюк є оператором ударного дрона у складі патрульної поліції

Хливнюк є оператором ударного дрона у складі патрульної поліції

Фото Instagram Андрія Хливнюка

Фронтмен українського гурту наголосив, що у самій Росії є дуже багато фанатів "Бумбоксу". Проте у нього ніяк не змінилося ставлення до них з початком повномасштабного вторгнення.

"Як я можу змінити ставлення до людей? Я не хочу повернутися на маніяка, вбивцю. Я не така людина. Я не бажаю зла етнічним росіянам. Ну, не бажаю я їм зла і все. Я не хочу займатися бойовими діями з ними. Мені неприємно. Мені не в радість воювати. Мені не хочеться, щоб гинули люди. Вони самі спонукають нас до цього", - зазначає Андрій.

Хливнюк додав, що якби звертався до своїх прихильників в РФ, то закликав би їх звільняти свою країну від зла.

"Визвольте свою країну від тиранії. Це ж очевидно, що ваша країна під владою зла. Тотального зла. Зла, яке намагається вас кинути на вбивство тих, з ким ви ще вчора сиділи з одним столом. Якщо ви на це згодні, то нас з вами чекає бій на смерть", - підкреслив музикант.

Співак також підсумував, що Росії не під силу подолати Україну, бо країна-агресорка постійно отримує "люлєй".

"Схаменіться, скиньте цього старого упиря з трону і організуйте яку нормальну державу, де любили б волю і право людини, право живої істоти", - сказав лідер "Бумбоксу".

Нагадаємо, якось в інтерв'ю Андрій Хливнюк заявив, що знову почне співати російською після масових повстань в РФ та вбивства Путіна.


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів