"Мені було соромно": депутатка Володіна вперше розповіла про фізичне насилля з боку чоловіка

23 жовтня 2023, 09:45

32-річна депутатка від партії "Слуга народу" Дар'я Володіна надихнулася одкровеннями снайперки Євгенії Емеральд та наважилася розповісти, що теж була жертвою домашнього насилля.

Про те, що її бив чоловік та про те, чому вона мовчала, Володіна написала в своєму Instagram.

"Одного клятого ранку я пережила фізичне насилля з боку чоловіка. Про цей випадок я нікому не розповідала багато років. Мій батько дізнається про це з цього допису. Не казала, тому що невідомо з яких причин, але мені було соромно. Пояснити цей феномен надзвичайно важко, бо це мабуть якась ментальна традиція поколінь: виправдовувати чоловіка і скидати все на на "Ой, подивись на себе! Як ти вдягнена" або "Тож довела! Точно довела!", - зізналася Дар'я.

Володіна поділилася власним досвідом домашнього насилля

Володіна поділилася власним досвідом домашнього насилля


"Того дня я нікого ні до чого не доводила. І ні, я не була вдягнута якось специфічно. Але почуття провини за те, що мене бив чоловік, було чомусь у мене. Більше року після того я намагалась повернути собі здатність колись мати дитину і сьогодні, дивлячись на сонну Марусю, надзвичайно радію, що все вийшло", - поділилася Володіна.

В лютому депутатка народила першу дитину - донечку Марію

В лютому депутатка народила першу дитину - донечку Марію

"Водночас, памʼятаючи той фізичний, а потім і довгий емоційний біль, мені страшно за неї і за кожну дівчинку, дівчину, жінку, яка ризикує потрапити у таку ситуацію тільки тому, що якийсь чоловік думає, що це безкарно і що з жінкою так можна. Ні. Не можна. З жодною жінкою. Ніколи.

Я не хочу влаштовувати тут детальний розбір тої своєї історії, лише хочу сказати, що ініціюю початок розробки законопроєкту щодо посилення відповідальності за домашнє насильство! І кожен чоловік або жінка, яка чинить подібне має знати, що покарання - невідворотнє! Що в правовій державі верховенство права - не пустий звук", - запевнила депутатка та подякувала Емеральд за те, що вона не боїться.

Нагадаємо, кілька днів тому Емеральд у мережі повідомила, що її вже колишній чоловік Євген Стипанюк погрожує їй. Вона також розповіла подробиці їхніх стосунків та розказала, ким насправді він працює. Пізніше колишня дружина Стипанюка також заявила про насилля та аб'юз з його боку.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів