"Звертатися в поліцію нема сенсу": Астаф'єва розкрила обставини смерті свого собаки у ветклініці друзів

9 жовтня 2023, 11:00

Колишня співачка Даша Астаф'єва, яка наприкінці вересня повідомила про смерть одного зі своїх песиків, Чічіко, знайшла в собі сили розказати, що сталося.

У загибелі молодої, здорової та доглянутої тварини зірка звинувачує ветклініку її тепер уже колишніх друзів. На думку Даші, собака став жертвою халатності та недбальства.

У Instagram вона розмістила відео з гіркою сторією. Але розповідь Даші лунає за кадром: як пояснила дівчина, інакше вона би зірвалася.

Упродовж відео Даша просто дивиться в камеру, а її голос лунає за кадром

Упродовж відео Даша просто дивиться в камеру, а її голос лунає за кадром

Як припустила Астаф'єва, Чічіко міг чимось отруїтися під час прогулянки. У ветклініці, куди собаку водили впродовж усього його життя і чиї власники вже встигли стати друзями Даші, чотирилапому призначили спочатку одну крапельницю, потім другу та залишили на ніч.

"Обіцяли відео та звіт. Тому ми спокійно, майже спокійно чекали далі. І дійсно, згодом отримали відео, де він гуляє, його хвалять за чемність і слухняність, а ввечері він гарно повечеряв і відпочивав", - поділилася Даша.

Їй повідомили, що в Чічіко погані аналізи підшлункової, але запевнили, що після чергової крапельниці вранці він буде "огірком".

"Уранці, о 10 годині, власниця клініки Катя подзвонила нам і сказала, що в Чічі стан погіршився, посилився больовий синдром. Я сказала що ми негайно їдемо, але вона запевнила: його не врятувати, він у комі й зараз помре. Їхати, мовляв, не треба, бо все марно. Через декілька хвилин дійсно зателефонувала, повідомила, що песик помер", - розказала зірка.

Рудому Чічіко було лише шість із половиною років

Рудому Чічіко було лише шість із половиною років

"Уявіть мій стан. А ще тобі кажуть: не їдь, уже всьо", - пригадала вона.

Коли Астаф'єва примчала до клініки, її вразило те, яким вона побачила Чічіко.

"Собака лежав у клітці, накритий пелюшкою. Його шерсть не була зім'ята, він не був мокрий чи на операційному столі — він просто помер у клітці", - повідомила Даша, в якої склалося враження, що її улюбленця просто покинули самого на ніч і вранці знайшли вже неживим.

"Звісно. Це мої припущення. Припущення людини, яка лишила в клініці отруєного, але живого пса", - сказала вона.

Даша одразу попросила надати їй записи з камер, щоби вона могла побачити, що відбувалося з Чічіко, поки він був у ветклініці. Проте ні відео, ні виписки, ні переліку наданих послуг вона досі так і не отримала. Ба більше, її та її рідних представники клініки згодом всюди заблокували та закрили коментарі у своєму Instagram.

Собаки Астаф'євої постійно обслуговувалися в київській клініці, яка належить тепер уже колишнім друзям зірки

Собаки Астаф'євої постійно обслуговувалися в київській клініці, яка належить тепер уже колишнім друзям зірки

Також Астаф'єва звернула увагу не те, що власники, спілкуючись із нею в день смерті Чічіко, несподівано голосно заговорили про "страшну", "смертельну хворобу", на яку буцімто страждав пес.

"Це неправда. Ми обожнювали нашого хлопчика, доглядали за ним, завжди вчасно робили чекапи в цій самій клініці усі ці роки. Ми дуже його любили. Та й навіщо б заводили?!", - обурилася Даша, припустивши, що ці фальшиві заяви робилися спеціально, на камеру.

"Чому мене не покликали, коли зрозуміли, що Чічі не врятувати? Не сказали все чесно? Не пояснили? Я би просто була поруч із моїм малюком і він би не шукав мене очима, не думав би, що я його зрадила. Чому не пояснили, що вони робили з ним весь цей час, та хоча б не вибачились, що не врятували. Просто. Чесно. Вибачились", - зазначила зірка.

"Чому він під тією пелюшкою мав такий вигляд, наче його не торкалися, — і він просто помирав — не потрібний? Чому мені не віддають відео, виписку й ховаються від мене? Чому все так?!", - наголосила вона.

Даша підозрює, що Чічіко просто покинули самого помирати в клітці

Даша підозрює, що Чічіко просто покинули самого помирати в клітці

Як пояснила Даша, звертатися до поліції їй нема сенсу. По-перше, через відсутність відео та виписки, по-друге, тому, що кожна ветклініка має свій протокол надання невідкладної допомоги і "законом захищені вони, а не пацієнти".

"І цей випадок не про жорстокість. Він же про халатність, недбальство, чи як там назвати? А такі речі в законі не пропишеш. Тут люди не захищені, а я хочу, аби права тварин поважали. Так. Хочу", - підсумувала Астаф'єва.

Вона закликала людей, які пережили подібне жахіття зі своїми улюбленцями, голосно розповідати свої історії, інакше "наше мовчання й далі буде вбивати наших же тварин".

"Дуже велике прохання до тих людей, які хочуть написати, що він там десь на веселці або "бажаємо йому пухкеньких хмаринок" - ви розумієте, що це просто х*йня? Мою собаку вбили у ветклініці друзі, яким я довіряла його всі шість років. Не пишіть, будь ласка, оцю х*йню, я в неї просто не вірю", - окремо попросила Даша у сторіс.

Нагадаємо, в Астаф'євої лишилася ще одна собачка тієї ж породи шиба-іну, що і Чічіко, яку звати Луна.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів