"Доказ свавілля": Джамала про свій заочний арешт у Росії та про те, що з цим робитиме

30 листопада 2023, 15:45

29-го листопада українські ЗМІ облетіла новина про те, що співачку Джамалу заочно заарештували у Росії.

Артистка дізналася про це лише під вечір, а прокоментувала наступного дня.

У своєму Instagram мама двох синів висловила здивування, що саме на неї ліг вибір агресорів, та припустила, чому так сталося.

"Не могла заснути цієї ночі, все думала, чому саме я? Ми ж всі українці постимо, їздимо, збираємо, говоримо та робимо все можливе. Чому ж саме я? Можливо, їх жахає вплив, географія країн та платформи, які доступні мені завдяки мої музиці.


Вчора мене заочно заарештували і оголосили у міжнародний розшук. Поки я облетіла півкулі земної, виступала на заходах спрямованих на підтримку України, відбудову шкіл тощо", - написала Джамала.

Джамала здивована і обурена, що саме її заочно заарештували росіяни

Джамала здивована і обурена, що саме її заочно заарештували росіяни

"Зранку я вже була на зйомці телевізійного проєкту, присвяченого Різдву, для якого готувала спеціально колядку, обирала, працювала над аранжуванням була повністю занурена у творчий процес… І вже на вечір дізнаюсь такі новини.

Я поки не знаю всіх деталей щодо реальної загрози для моєї безпеки, буду дізнаватися. Але хай це стане нагадуванням саме про ці події і доказом російського свавілля. Я публічна особа, співачка, але в той же час просто жінка, донька, дружина і мама", - зазначила співачка.

"Я зараз ніби у двох паралельних світах: один, куди всі ми прямуємо, а інший - в якому не хочемо бути. Вчора отримала новину про те, що увійшла в трійку найпопулярніший світових виконавців зі Spotify Equal за 2023 рік, а також що альбом QIRIM (Crimea) став номінантом на Шевченківську премію. У цей же момент я бачу новини, що мене, співачку, заочно арештували", - обурилася Джа.

Джа збирається з'ясувати, наскільки це для неї небезпечно

Джа збирається з'ясувати, наскільки це для неї небезпечно

Нагадаємо, тиждень тому росіяни оголосили Джамалу у розшук. А в травні цього року московський суд заочно арештував телеведучу Машу Єфросиніну.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів