"Потрапила у власне пекло": Тишкевич розказала про психлікарню, фатальний катетер та відмову органів через сепсис

12 січня, 14:00

Акторка Катерина Тишкевич, яка в грудні опинилася в комі, вирішила докладніше розказати про пережите нею та її близькими страшне випробування.

29-річна зірка вийшла на зв'язок із підписниками Instagram, зізнавшись, що досі в неї не було на це сил.

"Виявляється, що після коми не одразу все відновлюється. Я думала, коли виписувалася з лікарні, що зараз уже побіжу, а виявилося, що тілу ще потрібен певний час", - пояснила Катя.

У грудні Катерина опинилася на межі життя і смерті

У грудні Катерина опинилася на межі життя і смерті


Тишкевич переконана, з "жахливої халепи" їй вдалося вийти лише дивом, яке сталося завдяки майстерності лікарів, молитвам та грошам, які в мережі зібрали їй на допомогу.

Як нагадала акторка, вона вже багато років страждає на головні болі невідомого генезу.

"Я була де тільки можна, і лікарі не бачать якоїсь органічної причини, тож це якась функціональна поламка мозку, біохімії, і я глушила це все препаратами, серйозними, нейролептиками, антидепресантами, чим тільки можна", - розказала Катерина.

"Все було ок, я працювала, знімалася в серіалах, в цілому жила повноцінним життям, але мала якісь побічні дії типу зайвої ваги й деякі інші. Але коли почалася повномасштабна війна, вони перестали працювати. Отже, з початком війни я потрапила у власне пекло і власну війну, бо це була війна з головним болем і вона, на жаль, досі триває", - поділилася вона.

Акторка роками потерпає від головного болю, причина якого досі невідома

Акторка роками потерпає від головного болю, причина якого досі невідома

"Я хочу зауважити, що це не головні болі, які турбують мене час від часу. Ні, це стійкі, хронічні головні болі 24/7 вона просто в мене болить або це не біль, а відчуття напруги, але сильної. Щось постійно заважає, тобто увага твоя тільки там і ти ніби не живеш повноцінне життя, якість життя суттєво знижується і всі події ти сприймаєш через цю призму. Я це називаю - навіть коли якісь щасливі моменти проживаєш - отруєним щастям", - додала актриса.

Як розказала Тишкевич, її тепер уже колишня психотерапевтка зрештою порадила їй поколоти внутрішньовенно антидепресант, який впливає на хронічні болі.

Шрам на руці лишиться нагадуванням про страхіття, яке пережила акторка

Шрам на руці лишиться нагадуванням про страхіття, яке пережила акторка

"Звісно, що я схопилася за цей шанс і поїхала до Одеси, лягла в місцеву звичайну психічну лікарню, бо такі речі робляться в таких закладах. Чесно кажучи, я спочатку навіть зраділа такій можливості, бо мені як акторці було дуже цікаво спілкуватися з дівчатами в цій лікарні через те, що там різні психічні розлади", - зізналася Катерина.

"Хочу зауважити, я не маю психічного розладу або його ще не віднайшли. Але всі психіатри кажуть, що не маю. В мене саме психосоматичні болі, напруги, ніяк не повязані з з будь-яким розладом. Хоча були часи, коли я вже просила: "Скажіть мені, хай це буде шизофренія, біполярний розлад, будь-що, але я буду знати, чим це лікувати", а в мене розладу нема. Тож я лягла в цю лікарню і ми стали крапати мені цей антидепресант, що впливає на хронічний біль. І мені поставили катетер, цей фатальний катетер", - підійшла актриса до найдраматичнішої частини своєї історії.

Як пригадала Тишкевич, на третій день вона помітила, що в неї "стрибає серце". Окрім тахікардії була підвищена температура, а кисть руки, де стояв катетер, боліла. Катетер зняли, і мама забрала Катю додому, позаяк вони подумали, що в лікарні та підхопила грип або ковід.

Уже з дому, коли дівчині дедалі гіршало, температура була вже під 40 і майже не збивалася, а запалення на руці почало підніматися вгору, її забрали до приватного медзакладу.

"Далі я насправді мало що пам'ятаю, тому що мій стан погіршувався, я вже марила. Я так розумію, що в мене почала відмовляти печінка, разом із нею всі інші органи, бо почався сепсис. Тобто через катетер зі шкіри потрапила інфекція, як потім нам сказали, стафілокок, здається, і я почала повільно... та ні, не дуже-то й повільно від'їжджати. Рука боліла жахливо, виглядала вона вже теж жахливо, вона розпухла разів у п'ять...", - розповіла Тишкевич.

Як визнає акторка, найстрашніше пережили її близькі, бо лікарі не розуміли, чи взагалі вдасться її врятувати, мовляв, сепсис є сепсис.

"Показники були - там не можна колоти те, бо відмовляє те, а там те, де відмовляє те, і вони якусь філігранну роботу проводили, якось по мілілітрах вводили мені якісь ліки, бо вся рідина затримувалась в мені, я вже як губка була, вся напитана цією рідиною. Я не знаю, як я викарабкалась, тож кажу: молитвами, донатами і професійністю лікарів", - підсумувала Катерина.

Нагадаємо, в лікарні коло Тишкевич був її чоловік, актор Валентин Томусяк. Катерину виписали 20-го грудня.



Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів