"Можна навіть на ніч": Морозюк дала рецепт білкового хліба з кабачком

21 жовтня, 13:30

Художниця Соня Морозюк, яка старанно займається в спортзалі та рахує калорії, які споживає, показала, який хліб пече удома. Серед його інгредієнтів - кисломолочний сир та кабачок.

Рецепт дівчина дала в Instagram.

"Хліб із творогу та кабачка! Корисно, швидко, білково — можна навіть на ніч. До речі, кабачок тут чудово "ховається", і навіть ті, хто його не любить, їдять цей хліб із задоволенням", - запевнила Соня.

Соня розказала і показала, як пече корисний хлібчик

Вона дала перелік інгредієнтів: 180 г сиру, 200 мл кефіру, 100 г натертого кабачка, 1 яйце, по 1 ч. ложці солі та соди, сухий часник, чорний перець — за смаком, 400 г борошна.

1. Кабачок натерти на дрібній або середній тертці, сік не віджимати. У кефір додати соду й залишити на 5 хвилин. Змішати з усіма іншими інгредієнтами, крім борошна, до однорідності. Потім додати борошно й замісити тісто — воно буде трохи липким. Щоб сформувати хліб, змочіть руки у воді або просто присипте зверху трохи борошна", - порадила Морозюк.

Ось стільки в Морозюк було кисломолочного сиру

"2. Зробіть надрізи, за бажанням посипте насінням. Випікайте хліб у розігрітій до 180°C духовці приблизно 40–50 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою — вона має бути сухою або трохи вологою", - пояснила вона.

Ось як виглядав хліб, перш ніж дівчина відправила його в духовку

Готово!

Нагадаємо, гімнастка Наталія Татарінцева кладе кабачок у котлети з індички, а співачка Злата Огнєвіч готує з ним пасту.

IDEALMEDIA