Молоді і талановиті українські актори: що ми знаємо про зірок серіалів "Перші ластівки", "Спіймати Кайдаша" та інших

2 травня, 09:00

Український кінематограф продовжує рости, розвиватися та запалювати нові зірки. Так свого часу серіал "Перші ластівки", актори якого здобули популярність, став улюбленцем серед глядачів. Не менш культовим став і "Спіймати Кайдаша".

ТаблоID розкаже про відомих акторів-чоловіків, які знімалися у цих та інших фільмах.

Олександр Рудинський

Фільми та серіали: "Перші ластівки", "Слов’яни", "Носоріг", "Найкращі вихідні", "Перші дні", "Лишайся онлайн".

Вистави: "Калігула", "Тартюф", "Марія Стюарт".


Відомі українські актори – це точно про 27-річного Олександра Рудинського. Вже в школі він почав вивчати театральне мистецтво, а згодом закінчив профільний університет у Києві.

Після навчання Рудинський приєднався до трупи Національного драматичного театру ім. Івана Франка. Першою його роботою для великих екранів стала роль у фільмі Аркадія Непиталюка "11 дітей з Моршина". А от справжню популярність приніс серіал "Перші ластівки" та його продовження "Перші ластівки: залежні".

Як розповідав актор в інтерв’ю Маші Єфросиніній, це були складні за емоціями ролі.

"Складність була до сьомої серії, бо завжди був шалений градус. Завжди щось відбувається з героями. Я міг приїхати на зйомку, наприклад, після вистави і вже без сил, а мені треба грати падіння з даху чи якусь гостру емоцію – оце було найскладніше", - пригадав він.

Актори серіалу Перші ластівки
Актори серіалу "Перші ластівки"

Останні роботи Олександра для великих екранів пов’язані з темою повномасштабного вторгнення. Актор зіграв у серіалі "Перші дні" (епізод про зоопарк) та "Лишайся онлайн" – це перший український фільм, знятий у форматі скрінлайф. За сюжетом, герої спілкуються по відеозв’язку та месенджерах, а тому партнером кожного з акторів фактично був чорний екран.

Попри таку завантаженість і впізнаваність, Рудинський підкреслив, що не має "зіркової хвороби". Щеплення від неї – кожна репетиція, яка завершувалася тим, що "ми ніхто і нічого в нас не вийде".

Олександр Рудинський одружений і виховує сина Петра.

Максим Самчик

Фільми та серіали: "Коли падають дерева", "Фокстер і Макс", "Перші ластівки", "Перші ластівки: залежні", "Пульс", "Гра в долю", "Солоний поцілунок", "Ботоферма".

У категорії "українські актори серіалів" свою почесну роль займає 26-річний актор Максим Самчик. З дитинства він був творчою дитиною, але спочатку пов’язав своє життя із журналістикою. Вступивши на профільний факультет, Самчик зрозумів, що це не є його.

За допомогою друга хлопець потрапив у балетну трупу Київського театру мюзиклу "Камільфо", де почав вчитися акторській майстерності та потім вступив до КНУТКТ ім. Карпенка-Карого. Перший професійний дебют Самчика у повнометражному кіно стався на першому курсі – він зіграв бандита "Шрама" у фільмі Марисі Нікітюк "Коли падають дерева".

"Це роль на спротив. Бо в житті я абсолютна протилежність цьому персонажу. Він різкий, трохи замкнутий, відлюдкуватий. Наче вовк – знайшов своїх людей і готовий їх захищати, але до чужих не підходить", - ділився актор.

Знаковим у кар’єрі актора також став серіал "Перші ластівки" та його продовження, і "Ботоферма", де Самчик зіграв головну роль.

У 2020 році Максим одружився зі своєю однокурсницею Ангеліною Трандафіловою. Утім, за два роки подружжя розійшлося.

Самчик любить музику і час від часу демонструє свій талант у соцмережах. У Instagram актор має 31 тисячу підписників. Він підтримує збори на допомогу ЗСУ та сам їх проводить.

Ярослав Шахторін

Серіали: "Друзі", "Конотопська відьма", "Жіночий лікар. Нове життя", "Люся інтерн", "Виклик", "Новенька".

Перспективні українські актори – точно про 26-річного актора Ярослава Шахторіна. З дитинства він розумів, що мистецтво – це його покликання, а тому після закінчення навчання у школі довго не зволікав та вступив до театрального вишу. Вже на третьому курсі Шахторін вирішив випробувати долю і спробувати себе у каскадерстві. Так отримав у портфоліо декілька сералів.

Актор опанував верхову їзду, фехтування, любить бойові мистецтва. Крім цього Ярослав займався бальними та народними танцями.

Однією із знакових робіт для Ярослава Шахторіна стала роль Свята у серіалі "Новенька". Він зіграв простого хлопця-розбишаку, який постійно знаходить пригоди на свою голову. Також він запам’ятався роллю у 40-серійній комедії "Люся інтерн" та "Жіночий лікар. Нове життя", де грав разом зі своєю теперішньою дружиною Таїсією Хвостовою.

Їх поєднала творчість і навчання в університеті. Цього року вони відзначили сьому річницю стосунків. А от офіційно узаконили свій шлюб лише рік тому. Повномасштабна війна та окупація, яку Шахторін пережив разом із родиною, навчила не зволікати.

Зараз актор має понад 30 творчих проєктів у своїй фільмографії. Але за цифрами не женеться. Каже, що важливим для нього є ріст у своїй професії.

Євген Ламах

Фільми: "Мирний-21", "Черкаси", "Крути 1918", "Гола правда".

Серіали: "Одна родина. Весілля", "Рубан", "Друзі".

Категорію "українські актори кіно" впевнено поповнює 27-річний Євген Ламах. Актор родом із Сум, де ще у школі займався у театральній студії. Після навчання він вступив до КНУТКіТ ім. Карпенка Карого. А вже на третьому курсі дебютував у серіалі "Команда".

У 2017 році видання ZN.UA назвало його одним із найперспективніших молодих акторів України. До повномасштабного вторгнення Євген мав досить щільний робочий графік. Йому пощастило потрапити до багатьох потужних повнометражних фільмів. Одним з таких був "Крути 1918", сюжет якого дуже переплітається із сьогоденням.

"Ці герої пішли за Україну, за свободу. Але чому? Бо вони – молодь. Їм жити у цій країні, виховувати своїх дітей. Тому і зараз молодь перша стає", - поділився він.

Ламах розповів, що повномасштабне вторгнення зустрів у Василькові – поїхав туди разом зі своєю колишньою дівчиною. Потім разом із командою акторів почав волонтерити, влаштовувати благодійні зустрічі та покази українських фільмів. Про війну Євген зараз знає з перших вуст – його двоюрідний зараз служить у лавах ЗСУ.

Лише навесні 2023 року актор повернувся до зйомок. Однією з робіт, яка вже вийшла на екрани, стала чотирисерійка "Друзі". Це роуд-муві розповідає про історію трьох друзів на фоні повномасштабної війни. Ламах пригадав, що було морально складно знімати у містах, які розтрощили російські окупанти.

Під час війни актор познайомився із дівчиною Поліною, з якою наразі разом. Вони офіційно не одружені, але мріють про спільне майбутнє.

Григорій Бакланов

Фільми: "Шляхетні волоцюги", "11 дітей з Моршина", "Пекельна хоругва, або козацьке Різдво", "Черкаси".

Серіали: "Лікар Ковальчук", "Обручка з рубіном", "Морська поліція", "Швидка", "Спіймати Кайдаша", "Гірша подруга", "Сага".

Ще один популярний український актор серед чоловіків – 29-річний Григорій Бакланов. Він має чимало робіт, зокрема, у серіалах. Та найбільшу популярність здобув після виходу історії Наталії Ворожбит "Спіймати Кайдаша", де Бакланов зіграв Лавріна.

Чоловіча команда акторів серіалу Спіймати Кайдаша. Бакланов другий ліворуч, біля Тараса Цимбалюка
Чоловіча команда акторів серіалу "Спіймати Кайдаша". Бакланов другий ліворуч, біля Тараса Цимбалюка

"Як не крути, а всі ми й справді "Кайдашева сімʼя". Сваримося, лупимося, любимося, не можемо порозумітися одне з одним, але тим не менш живемо, кохаємо, народжуємо, ростимо своє, обробляємо, захищаємо, і коли треба, міцно обʼєднуємося", - коментував роботу Бакланов.

Зараз його більше можна побачити у театрі. Григорій працював у ТЮГі на Липках, в театрі на Лівому березі, а зараз є актором Нового театру на Печерську. Разом зі своєю колишньою дружиною Анастасією Цимбалару він грав у виставі "Круасани з мигдалем".

Настя - крайня праворуч

Настя - крайня праворуч

До речі, Гриша та Настя познайомилися ще в університеті. Під час спільних репетицій потоваришували, а згодом ця дружба переросла у справжнє кохання. В офіційному шлюбі вони прожили усього декілька років. Для багатьох прихильників звістка про розрив стала справжнім шоком.

"Ми стали пазлами за 10 років, які доповнювали картинки одне одного, мали цілісність, мету, інтерес. Тепер пазлів стане двоє. Дві картини. Дві нові історії. Зі словами КОХАЮ ми ДЯКУЄМО вам. НастяГріша", - у спільному дописі повідомили актори у березні 2024 року.

За словами Цимбалару, вони зберегли дружні стосунки, але чітку причину розриву ні вона, ні Бакланов досі не назвали.

Зараз очікується вихід нового серіалу Зази Буадзе, де зіграв Григорій Бакланов. Це фронтова драма, яка переплетена з війною.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що інший відомий український актор за роллю у серіалі "Обіцянка Богу" Юрій Феліпенко долучився до лав ЗСУ. А Олексій Тритенко, який від початку повномасштабного втргення став на захист країни, розсекретив своє військове звання.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів